Trips

Ημερομηνία έναρξης ισχύος: 1 Μαΐου 2019

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η KAYAK Software Corporation και οι θυγατρικές της ή οι θυγατρικές της μητρικής της εταιρείας, Booking Holdings Inc., τις οποίες διαχειρίζεται η KAYAK (συλλογικά “KAYAK,” “εμείς,” ή “μας”), συλλέγουν, χρησιμοποιούν, επεξεργάζονται και κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για επισκέπτες και χρήστες (εφεξής “εσείς” ή “σας” ατομικά) των ιστοσελίδων της KAYAK (συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά των KAYAK, momondo, HotelsCombined, SWOODOO, Cheapflights, checkfelix, και Mundi), των εφαρμογών της, των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλες υπηρεσίες (συλλογικά οι “Υπηρεσίες” μας). Μπορείτε να μάθετε ποια είναι η εταιρεία που αναφέρεται ως KAYAK η οποία παρέχει τους διακομιστές για μια συγκεκριμένη Υπηρεσία και φέρει την ευθύνη για τα δεδομένα σας που σχετίζονται με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου εδώ. Σας επισημαίνουμε ότι η χρήση των Υπηρεσιών μας υπόκειται επίσης στους Όρους και Προϋποθέσεις της KAYAΚ.

Η KAYAK, ως παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των ταξιδιωτικών μηχανών αναζήτησης, διασυνδέει τους ταξιδιώτες με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και τα ταξιδιωτικά προϊόντα που προσφέρονται από τρίτα μέρη, όπως είναι οι πτήσεις, οι υπηρεσίες στέγασης, η ενοικίαση αυτοκινήτων, τα ταξιδιωτικά πακέτα και η ταξιδιωτική ασφάλιση. Σε αυτές τις υπηρεσίες περιλαμβάνεται και η κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων σε τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων, των ξενοδοχείων, των παρόχων υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων, των αεροπορικών εταιρειών και άλλων (συλλογικά οι “ταξιδιωτικοί συνεργάτες”).

Η KAYAK είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Booking Holdings Inc., ο οποίος συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες Booking.com, OpenTable, Priceline, Agoda και Rentalcars.com, (συλλογικά οι “εταιρείες του ομίλου” μας). Σε κάποιες περιπτώσεις, λαμβάνουμε προσωπικά δεδομένα από τις εταιρείες του ομίλου μας και κοινοποιούμε προσωπικά δεδομένα στις εταιρείες του ομίλου μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που κοινοποιούμε σε τρίτα μέρη και τους αποδέκτες των δεδομένων αυτών, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου. Επισημαίνουμε ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου δεν καλύπτει με κανένα άλλον τρόπο τη χρήση προσωπικών δεδομένων από τρίτα μέρη ή τις υπηρεσίες τους και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τις πρακτικές απορρήτου που ακολουθούν.

Ενδέχεται να έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα ή επιλογές που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών σχετικά με τον τρόπο που κοινοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτους. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

ΣΥΝΟΨΗ

Δεδομένα που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε Όταν χρησιμοποιείτε ή επισκέπτεστε τις Υπηρεσίες μας, συλλέγουμε δεδομένα απευθείας από εσάς (π.χ. όταν κάνετε μια κράτηση). Επίσης, ενδέχεται να παράγουμε δεδομένα για εσάς (π.χ. σχετικά με τη συσκευή σας κατά τη χρήση της εφαρμογής μας για φορητές συσκευές). Σε ορισμένες περιπτώσεις, αποκτούμε επίσης προσωπικά δεδομένα από τρίτα μέρη (π.χ. τις εταιρείες του ομίλου μας, τους εταιρικούς συνεργάτες μας, ιστοσελίδες τρίτων μερών, εφαρμογές, υπηρεσίες και άλλα). Μάθετε περισσότερα
Πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας, για να προσαρμόσουμε τις Υπηρεσίες μας στις δικές σας προτιμήσεις, για να εμφανίζουμε τις κρατήσεις και τις συναλλαγές που ολοκληρώνετε με τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας μέσω της KAYAK και των εταιρειών του ομίλου μας, για να επικοινωνούμε μαζί σας για διαφημιστικούς σκοπούς, για να σας παρέχουμε πιο σχετικές διαφημίσεις και προσφορές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, καθώς και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα
Πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, στις εταιρείες του ομίλου μας, σε άλλους εταιρικούς συνεργάτες μας (συμπεριλαμβανομένων των παρόχων διαφημιστικών υπηρεσιών), σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, σε υπηρεσίες ή εφαρμογές τρίτων μερών τις οποίες χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην KAYAΚ, σε παρόχους υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών διαχείρισης πληρωμών με κάρτα), και άλλους, όπως περιγράφονται παρακάτω. Κοινοποιούμε δεδομένα για την παροχή και τη βελτίωση των Υπηρεσιών μας, για δικούς μας διαφημιστικούς σκοπούς, για την προώθηση προσφορών και διαφημίσεων τρίτων οι οποίες μπορεί να σας ενδιαφέρουν και για άλλους σκοπούς, όπως περιγράφονται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα
Πώς αποθηκεύουμε και προστατεύουμε τα δεδομένα σας Λαμβάνουμε τεχνικά και διοικητικά μέτρα, καθώς και υλικά μέτρα προστασίας, τα οποία σχεδιάστηκαν για την προστασία των δεδομένων σας. Έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο καιρό ο λογαριασμός σας είναι ενεργός και για ένα διάστημα μετά την απενεργοποίησή του, έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας χωρίς την απώλεια δεδομένων, αλλά και για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα
Cookies Χρησιμοποιούμε τα cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας, για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη και για να προωθούμε δικά μας προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες τρίτων μερών σε εσάς. Μάθετε περισσότερα
Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας Έχετε επιλογές σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, και σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως έχετε τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε από την επικοινωνία για διαφημιστικούς σκοπούς, να αλλάξετε τις προτιμήσεις επικοινωνίας, να αποκτήσετε πρόσβαση και να ενημερώσετε τα δεδομένα σας, να αλλάξετε τις επιλογές παροχής δεδομένων τοποθεσίας, να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σχετικά με τα cookies ή/και να επιλέξετε να μην κοινοποιούνται συγκεκριμένα δεδομένα σε τρίτα μέρη (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του ομίλου μας, των ταξιδιωτικών συνεργατών μας και άλλων συνεργατών). Οι συγκεκριμένες επιλογές καθώς και τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχετε περιγράφονται πιο λεπτομερώς παρακάτω. Μάθετε περισσότερα
Διεθνής διαβίβαση δεδομένων Η εταιρεία μας λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο και ενδέχεται να μεταβιβάσει τα δεδομένα σας ή να παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα σας σε οντότητες που βρίσκονται σε χώρες εκτός της χώρας όπου βρίσκεστε εσείς. Για να προστατέψουμε τα δεδομένα σας, η διεθνής μεταβίβαση των δεδομένων θα γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μάθετε περισσότερα
Σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους Οι Υπηρεσίες μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε άλλους ιστότοπους ή υπηρεσίες που δεν ανήκουν και δεν ελέγχονται από την KAYAK, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες των ταξιδιωτικών συνεργατών μας, των εταιρειών του ομίλου μας και άλλων εταιρικών συνεργατών μας (συμπεριλαμβανομένων των παρόχων υπηρεσιών διαφήμισης). Μάθετε περισσότερα
Παιδιά Οι Υπηρεσίες μας δεν απευθύνονται και δεν προορίζονται για χρήση από παιδιά και η όποια συλλογή δεδομένων από ανηλίκους κάτω των 16 ετών δεν πραγματοποιείται εν γνώσει μας. Μάθετε περισσότερα
Aλλαγές στην παρούσα Πολιτική Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική περιστασιακά και οι αλλαγές εφαρμόζονται μόνο μετά την ανάρτησή τους (όπως ορίζεται στην Πολιτική). Μάθετε περισσότερα
Επικοινωνία Εάν έχετε απορίες σχετικά με την παρούσα Πολιτική ή σχετικά με τον τρόπο που έχουν χρησιμοποιηθεί τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας από τη φόρμα σχολίων μας ή στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παρακάτω. Μάθετε περισσότερα

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

“Προσωπικά δεδομένα” είναι οι πληροφορίες που ταυτοποιούν, σχετίζονται, περιγράφουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επικοινωνία ή θα μπορούσαν να συσχετιστούν άμεσα ή έμμεσα με εσάς. Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής, δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση μεταξύ των όρων “προσωπικές πληροφορίες/στοιχεία” και “προσωπικά δεδομένα”.

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς. Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας ή τη χρήση των Υπηρεσιών μας, συλλέγουμε τις εξής κατηγορίες προσωπικών δεδομένων απευθείας από εσάς:

  • Προσωπικά στοιχεία (όπως το ονοματεπώνυμό σας, την ηλικία, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας)
  • Στοιχεία επικοινωνίας (όπως διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου)
  • Πληροφορίες κράτησης (όπως, για κάθε ταξιδιώτη, το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία τακτικού επιβάτη, τον αριθμό διαβατηρίου, τον αριθμό επανόρθωσης, την υπηκοότητα, τον αριθμό αναφοράς κράτησης και το δρομολόγιο που μπορεί να περιλαμβάνει το όνομα της αεροπορικής ή της εταιρείας μεταφοράς, το ξενοδοχείο ή/και το πλοίο, το αεροδρόμιο προορισμού, το αεροδρόμιο άφιξης, την ημερομηνία και την ώρα αναχώρησης ή/και του check-in, την ημερομηνία και την ώρα άφιξης ή/και του check-out, τις προτιμήσεις διατροφής, πληροφορίες για τις αποσκευές και για τις ανταποκρίσεις πτήσεων)
  • Στοιχεία λογαριασμού (όπως τα στοιχεία σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων της διεύθυνσης email και του κωδικού πρόσβασης και των ρυθμίσεων λογαριασμού)
  • Στοιχεία λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (εάν επιλέξετε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στην KAYAK με έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η KAYAK μπορεί να συλλέξει προσωπικά δεδομένα, όπως το ονοματεπώνυμο, την ηλικία, το φύλο, τη φωτογραφία και άλλα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
  • Στοιχεία χρέωσης (όπως τα στοιχεία πιστωτικής, χρεωστικής και άλλης κάρτας και τη διεύθυνση χρέωσης)
  • Τις επαφές σας (όπως τα στοιχεία επικοινωνίας από άτομα τα οποία προσθέτετε σε ή ειδοποιείτε για τις κρατήσεις ή τα δρομολόγιά σας μέσω των Υπηρεσιών μας)
  • Τις προτιμήσεις σας (όπως το αεροδρόμιο αναχώρησής σας, τις προτιμήσεις θέσης, διατροφής και επικοινωνίας και άλλα δεδομένα που μας παρέχετε και αφορούν τις προτιμήσεις σας)
  • Κριτικές που υποβάλετε (συμπεριλαμβανομένου του εκάστοτε ονόματος χρήστη με το οποίο δημοσιεύετε ή προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνετε για τον εαυτό σας ή για άλλους στις εν λόγω κριτικές)
  • Περιεχόμενο που δημοσιεύετε (συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών σας προτάσεων και τυχόν προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνετε για εσάς ή άλλους ή σε περιεχόμενο που δημοσιεύετε στον Οδηγό σας ή σε άλλα μέσα που σας παράσχουμε)
  • Φωτογραφίες σας (όπως όταν προσθέτετε μια φωτογραφία σας στο προφίλ σας, ανεβάζετε φωτογραφίες σε μια κριτική ή συνδέετε τον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον λογαριασμό σας στην KAYAK)
  • Επικοινωνία μαζί μας (όπως ερωτήσεις, συνομιλίες, παράπονα ή άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να υποβάλετε στην ομάδα υποστήριξής μας)
  • Πληροφορίες προσφορών (εάν επιλέξετε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό ή σε παρόμοια εκστρατεία, θα συλλέξουμε τις πληροφορίες που παρέχετε σε σχέση με αυτήν τη δραστηριότητα, όπως φωτογραφίες, εικόνες, λεζάντες ή άλλο περιεχόμενο σύμφωνα με τους όρους που ισχύουν κάθε φορά)
  • Άλλα δεδομένα που παρέχετε (συμπεριλαμβανομένων άλλων δεδομένων που παρέχετε για τον εαυτό σας ή άλλους μέσω των Υπηρεσιών μας ή δεδομένα στα οποία μας παρέχετε πρόσβαση μέσω πλατφορμών τρίτων)


Μπορείτε να επιλέξετε να μην παρέχετε ορισμένες από τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται παραπάνω. Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι πολλές από τις Υπηρεσίες μας χρειάζονται ορισμένα προσωπικά δεδομένα για να λειτουργήσουν και, αν επιλέξετε να μην παράσχετε τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για τη λειτουργικότητα και την παροχή μιας συγκεκριμένης Υπηρεσίας ή λειτουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εν λόγω Υπηρεσία ή λειτουργία.

Δεν συλλέγουμε προληπτικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως δεδομένα που αφορούν την υγεία σας. Ωστόσο, οι Υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν πλαίσια κειμένου τα οποία προορίζονται για να περιγράψετε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις σας ή ειδικά αιτήματα που θέλετε να γνωρίζουμε εμείς ή οι συνεργάτες μας. Λάβετε υπόψη ότι πληροφορίες που παρέχετε οικειοθελώς σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να αποκαλύψουν σε εμάς ή σε ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας ή σε τρίτα μέρη στα οποία κοινοποιούμε δεδομένα (όπως περιγράφονται παρακάτω στην ενότητα Πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας) ορισμένα δεδομένα που μπορεί να θεωρούνται ευαίσθητα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (για παράδειγμα, πληροφορίες σχετικά με διατροφικούς περιορισμούς ή αναπηρία). Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε οικειοθελώς υποβάλλονται σε επεξεργασία με τη συγκατάθεσή σας την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

Προσωπικά δεδομένα που παράγουμε. Κατά τη χρήση των Υπηρεσιών μας από μέρους σας, παράγουμε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα για εσάς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παράγουμε από την αυτόματη συλλογή δεδομένων και από συμπεράσματα που συνάγουμε με βάση των δεδομένων που συλλέγουμε για εσάς και τη δραστηριότητά σας. Ενδέχεται να συλλέξουμε αυτόματα δεδομένα για την αλληλεπίδρασή σας με τις Υπηρεσίες μας ή την επικοινωνία μας μαζί σας (όπως μέσω email) χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τεχνολογικά μέσα, όπως cookies, ιστοφάρους (web beacon) και άλλα (για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την Πολιτική για τα cookies και τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος). Παράγουμε τις εξής κατηγορίες προσωπικών δεδομένων για εσάς:

  • Δεδομένα για τη συσκευή. Όταν επισκέπτεστε ή χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, συλλέγουμε αυτόματα συγκεκριμένα δεδομένα για τη συσκευή σας (π.χ., τη φορητή συσκευή σας, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ), συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που αφορούν το υλικολογισμικό και το λογισμικό, τη διαμόρφωση της συσκευής και τα κοντινά δίκτυα. Τα εν λόγω στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα της συσκευής σας, τα προγράμματα περιήγησης και άλλα λογισμικά που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας, όπως τη διεύθυνση IP ή άλλο αναγνωριστικό συσκευής, τη χώρα προέλευσης, τις ρυθμίσεις περιοχής και γλώσσας και πληροφορίες που αφορούν διακομιστές τομέων και σημεία (ασύρματης) πρόσβασης στο δίκτυο κοντά στη συσκευή σας.
  • Δεδομένα για τη χρήση και την απόδοση. Επιπλέον, συλλέγουμε αυτόματα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τη χρήση των Υπηρεσιών από μέρους σας, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων σχετικά με τις αναζητήσεις, τα στατιστικά για τα δρομολόγια ταξιδιών που κοινοποιείτε σε εμάς, πώς αλληλεπιδράτε με τις λειτουργίες των Υπηρεσιών μας και τους συνδέσμους στους οποίους κάνετε κλικ, τις προτιμήσεις σας, τις χρονικές στιγμές πρόσβασης, τα URL παραπομπής και την απόδοση των Υπηρεσιών μας.
  • Πληροφορίες τοποθεσίας. Εάν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας, συλλέγουμε αυτόματα πληροφορίες για την κατά προσέγγιση τοποθεσίας σας (όπως την πόλη σας) ή, με τη συγκατάθεσή σας, ακριβή γεωγραφικά δεδομένα τοποθεσίας από τη φορητή συσκευή σας, όταν εκτελείται η εφαρμογή και όταν δεν εκτελείται, ανάλογα με τις επιλογές που κάνετε, όταν σας ζητείται να συναινέσετε στη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας. Τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούμε για να καθορίσουμε την τοποθεσία σας μπορεί να περιλαμβάνουν την αντιστοίχιση διεύθυνσης IP, τη θέση του πύργου κινητής τηλεφωνίας, τη θέση του Wi-Fi και τα σήματα GPS. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και να αποθηκεύσουμε τις εν λόγω πληροφορίες για να παρέχουμε και να βελτιώσουμε λειτουργίες των Υπηρεσιών μας, για παράδειγμα, για να προσαρμόσουμε τις Υπηρεσίες μας με τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, προκειμένου να διευκολύνουμε τα αιτήματά σας (όπως με το να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κοντινότερο ξενοδοχείο σε εσάς) και να σας παρέχουμε πιο σχετικό περιεχόμενο στις πόλεις που επισκέπτεστε (όπως με την αποστολή διαφημιστικού περιεχομένου που αφορά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στην πόλη όπου βρίσκεστε, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών καταλυμάτων και ταξιδιωτικών επιλογών). Η KAYAK δεν ελέγχει τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, αλλά συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας της συσκευής σας, για να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες και τη λειτουργικότητα που βασίζονται στην τοποθεσία. Ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας, συμπεριλαμβανομένων όσες αφορούν τις πληροφορίες τοποθεσίας.
  • Συμπεράσματα που συνάγουμε για εσάς. Συνδυάζουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε, παράγουμε ή αποκτούμε με διαφορετικό τρόπο, για να συνάγουμε συμπεράσματα σχετικά με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, προκειμένου να σας παρέχουμε και να εξατομικεύσουμε τις Υπηρεσίες μας και το διαφημιστικό υλικό που εμφανίζεται ή προσφέρεται από εμάς και τους συνεργάτες μας σε εσάς.
  • Email που συγχρονίζετε με τον λογαριασμό σας στο Trips. Εάν εγγραφείτε για να συγχρονίσετε τα εισερχόμενα του email σας με τον λογαριασμό σας στο Trips, μας εξουσιοδοτείτε να έχουμε πρόσβαση στα μηνύματα των λογαριασμών email σας τους οποίους έχετε συνδέσει στον λογαριασμό σας στο Trips, για να δημιουργήσουμε τα ταξιδιωτικά σας δρομολόγια. Στο πλαίσιο αυτό, σαρώνουμε αυτόματα τα εισερχόμενά σας τακτικά, για να εντοπίσουμε email με επιβεβαιώσεις κρατήσεων τα οποία στη συνέχεια αναλύονται αυτόματα ή μη αυτόματα για τις σχετικές λεπτομέρειες του ταξιδιού σας και εισάγονται στην υπηρεσία Trips (μαζί με ένα αντίγραφο του email, το οποίο αποθηκεύεται στον λογαριασμό σας στο Trips). Ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Υπηρεσίες Trips για περισσότερες πληροφορίες.


Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από τρίτους. Μπορούμε επίσης να λάβουμε συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων από τρίτα μέρη, όπως ιστότοπους τρίτων, εφαρμογές, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες (εφεξής καθεμία ως “πλατφόρμα τρίτων”), τις εταιρείες του ομίλου μας, τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας και άλλα τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που έχουν κοινοποιήσει τα ταξιδιωτικά τους δρομολόγια σε εσάς μέσω της υπηρεσίας Trips. Εάν είστε ήδη χρήστης της KAYAK, θα συνδυάσουμε αυτά τα δεδομένα με τα δεδομένα που συλλέγουμε μέσω των Υπηρεσιών μας, για να τις χρησιμοποιήσουμε και να τις κοινοποιήσουμε για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Στις κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που μπορεί να αποκτήσουμε από τρίτους ανήκουν:

  • Το ονοματεπώνυμό σας
  • Η διεύθυνση email σας ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας
  • Δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν συνδεθείτε στις Υπηρεσίες μας από πλατφόρμα τρίτου μέρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλληλεπιδράσετε με την KAYAK, πατώντας "μου αρέσει" ή σχολιάζοντας στις σελίδες ή σε περιεχόμενό μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να λάβουμε δεδομένα από την εν λόγω πλατφόρμα τρίτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αλληλεπίδραση και από το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ., ονοματεπώνυμο, ηλικία, φύλο, φωτογραφία και άλλα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με τον λογαριασμό αυτό)
  • Δεδομένα για την περιήγηση, τις αγορές, τη χρήση και τη διαφήμιση, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για εστιατόρια ή καταλύματα και κρατήσεις που κάνετε μέσω των εταιρειών ομίλου μας και των ταξιδιωτικών συνεργατών μας (για παράδειγμα, αν κλείσετε μια πτήση μέσω μιας εταιρείας του ομίλου μας, εμείς ή οι ταξιδιωτικοί συνεργάτες μας ενδέχεται να λάβουμε τη γενική τοποθεσία του προορισμού σας και να χρησιμοποιήσουμε τα εν λόγω δεδομένα για να παρέχουμε προτάσεις που αφορούν ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα ή συμπληρωματικές υπηρεσίες), τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ιστότοπους, εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων, πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας με το διαφημιστικό υλικό μας και δημογραφικά στοιχεία για τους χρήστες των Υπηρεσιών μας.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τους εξής σκοπούς (“Σκοποί”), για να:

  • Παρέχουμε τις Υπηρεσίες, όπου περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών, προϊόντων και λειτουργικότητας που προσφέρονται μέσω των Υπηρεσιών μας και η ικανοποίηση των αιτημάτων σας, στα οποία περιλαμβάνονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: η διεκπεραίωση και επεξεργασία κρατήσεων με τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, ο έλεγχος των ταξιδιωτικών συνεργατών μας, η πληρωμή των προϊόντων και υπηρεσιών των ταξιδιωτικών συνεργατών μας μέσω των Υπηρεσιών μας και η ειδοποίηση των ατόμων που προσθέτετε ή τα οποία ζητάτε με διαφορετικό τρόπο να ειδοποιηθούν για τις κρατήσεις σας μέσω των Υπηρεσιών μας
  • Παρέχουμε τις υπηρεσίες Trips, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης δημιουργίας ενός λογαριασμού “Trips” για εσάς, αν κάνετε κράτηση μέσω των Υπηρεσιών μας. Ο λογαριασμός αυτός συλλέγει τις ταξιδιωτικές πληροφορίες σας για να δημιουργήσει και να διατηρήσει τα ταξιδιωτικά σας δρομολόγια τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να κοινοποιήσετε σε άλλους. Εάν εγγραφείτε για τον συγχρονισμό των email σας με την υπηρεσία Trips, έχουμε πρόσβαση στα εισερχόμενα των λογαριασμών email σας τους οποίους έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας στο Trips, για να ελέγχουμε τακτικά αυτά τα email και να εντοπίζουμε όσα από αυτά είναι επιβεβαιώσεις κρατήσεων, προκειμένου να τις ενσωματώσουμε στην υπηρεσία Trips μας, να τα αναλύσουμε και να προσθέσουμε τα δεδομένα που συλλέξαμε (μαζί με ένα αντίγραφο του email στον λογαριασμό σας στο Trips) (βλ. παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες, στην ενότητα Υπηρεσίες Trips)
  • Πιστοποιούμε την αυθεντικότητα των στοιχείων σύνδεσης λογαριασμού σας και να ταυτοποιούμε εσάς, όπως είναι απαραίτητο για να συνδεθείτε στις Υπηρεσίες και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του λογαριασμού σας
  • Εμφανίζουμε τις κρατήσεις που έχετε κάνει μέσω των ιστοσελίδων, εφαρμογών και υπηρεσιών των εταιρειών ομίλου μας, όπως της Booking.com ή OpenTable, στη σελίδα του λογαριασμού σας
  • Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τον λογαριασμό σας ή τη χρήση των Υπηρεσιών, των προϊόντων μας ή/και της λειτουργικότητας (π.χ. ζητώντας κριτικές και σχόλια, αποστέλλοντας ειδοποιήσεις στις οποίες έχετε εγγραφεί, παρέχοντας ενημερώσεις για δρομολόγια που επεξεργαζόμαστε με την υπηρεσία Trips, στέλνοντάς σας επιβεβαιώσεις κρατήσεων, καθώς και υπηρεσίες πληροφόρησης και διοικητικά email ή άλλες ανακοινώσεις που απαιτεί η νομοθεσία). Απαντάμε ή παρακολουθούμε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας και παρέχουμε εξυπηρέτηση πελατών (βλ. παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες, στην ενότητα Ηλεκτρονική επικοινωνία)
  • Επικοινωνούμε μαζί σας για διαφημιστικούς σκοπούς, στους οποίους περιλαμβάνονται η επικοινωνία μαζί σας σχετικά με υπηρεσίες ή προϊόντα που προσφέρει η KAYAK, οι εταιρείες ομίλου μας ή οι εταιρικοί συνεργάτες μας και άλλους διαφημιστικούς σκοπούς που πιστεύουμε ότι θα σας ενδιέφεραν, σύμφωνα με τη νομοθεσία (βλ. παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες, στις ενότητες Ηλεκτρονική επικοινωνία και Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας)
  • Παρέχουμε και βελτιώνουμε τις Υπηρεσίες μας και αναπτύσσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αναλυτικών στοιχείων για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για σκοπούς που εξυπηρετούν την ανάπτυξη προϊόντων, ιστοσελίδων, εφαρμογών και υπηρεσιών και για να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη
  • Επεξεργαζόμαστε και διεξάγουμε διαγωνισμούς και ανταμοιβές
  • Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία πληρωμής σας
  • Παρέχουμε υπηρεσίες και πληροφορίες στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, όπως με την παροχή σχολίων από τους χρήστες και στοιχείων χρήσης
  • Προσαρμόζουμε τις Υπηρεσίες μας στις ανάγκες σας, όπως με το να συνάγουμε συμπεράσματα ή να συνδυάζουμε διαφορετικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει για εσάς για να προσφέρουμε καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης ή να προσαρμόσουμε με διαφορετικό τρόπο τις Υπηρεσίες μας στις ανάγκες σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις ή τους περιορισμούς σας. Για παράδειγμα, αν κλείνετε συχνά δωμάτια σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και νοικιάζετε αυτοκίνητα όταν ταξιδεύετε, ενδέχεται να δώσουμε προτεραιότητα σε τετράστερα ξενοδοχεία στα αποτελέσματα αναζήτησης ή να σας εμφανίσουμε ένα πακέτο προσφοράς που συνδυάζει ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή να δώσουμε προτεραιότητα σε καταλύματα όπου έχετε κάνει κράτηση και στο παρελθόν
  • Παρέχουμε πιο σχετικές διαφημίσεις στις Υπηρεσίες μας και σε άλλους ιστότοπους, όπως για να σας εμφανίζουμε προσαρμοσμένες προσφορές και διαφημίσεις. Για παράδειγμα, εάν συνήθως κλείνετε δωμάτια σε τετράστερα ξενοδοχεία και ταξιδεύετε συχνά στο Τόκιο, ενδέχεται να σας εμφανίζουμε διαφημίσεις για ένα τετράστερο ξενοδοχείο στο Τόκιο στις Υπηρεσίες μας ή να συνεργαστούμε με τους ταξιδιωτικούς και διαφημιστικούς συνεργάτες μας, για να σας εμφανίζουμε διαφημίσεις για τετράστερα ξενοδοχεία στο Τόκιο σε άλλους ιστότοπους που επισκέπτεστε.
  • Προστατεύουμε, διερευνούμε και αποτρέπουμε τη δόλια, μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη δραστηριότητα
  • Συμμορφωνόμαστε με τις πολιτικές μας, τις διαδικασίες και τις νομικές υποχρεώσεις μας, συμπεριλαμβανομένων της συμμόρφωσης με επιταγές των αρχών επιβολής του νόμου ή κυβερνητικών αρχών, της διευθέτησης ζητημάτων που αφορούν δικαστικές διαδικασίες και της άσκησης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που αφορούν τον νόμο
  • Με κάθε τρόπο που μας έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας και με κάθε τρόπο που απαιτείται ή επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν παρέχετε τη συγκατάθεσή σας στην περαιτέρω χρήση των προσωπικών δεδομένων σας, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω.


Έχετε επιλογές σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα εξαίρεσης ή ένστασης κατά της χρήσης των προσωπικών δεδομένων σας από μέρους μας για τους εν λόγω Σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ασκήσετε αυτά ή άλλα δικαιώματά σας (όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα), ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας.

Υπηρεσίες Trips. Εάν κάνετε εγγραφή σε λογαριασμό, στείλετε επιβεβαίωση κράτησης στην υπηρεσία Trips ή κάνετε μια κράτηση μέσω των Υπηρεσιών μας, θα έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία Trips, όπου θα συλλέγουμε τις ταξιδιωτικές πληροφορίες σας για να δημιουργούμε και να διατηρούμε τα ταξιδιωτικά σας δρομολόγια. Εάν στείλετε απευθείας σε εμάς email με επιβεβαιώσεις κρατήσεων, μας εξουσιοδοτείτε να αναλύουμε αυτά τα email αυτόματα ή μη αυτόματα και να προσθέτουμε τις πληροφορίες που παρέχετε στον λογαριασμό σας στο Trips, μαζί με άλλα δεδομένα που έχουμε συλλέξει (και να αποθηκεύουμε ένα αντίγραφο του πρωτότυπου email στον λογαριασμό σας στο Trips). Εάν εγγραφείτε για τον συγχρονισμό των email σας με την υπηρεσία Trips, μας εξουσιοδοτείτε να έχουμε πρόσβαση στα email των λογαριασμών που είναι συνδεδεμένοι στο Trips, να ελέγχουμε τακτικά αυτά τα email, προκειμένου να εντοπίζουμε αυτά που είναι επιβεβαιώσεις κρατήσεων και που μπορούμε να προσθέσουμε στην υπηρεσία Trips μας, να αναλύουμε τα εν λόγω email αυτόματα ή μη αυτόματα και να προσθέτουμε τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει στον λογαριασμό σας στο Trips (και να αποθηκεύουμε ένα αντίγραφο του πρωτότυπου email στον λογαριασμό σας στο Trips). Στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι συνεργάτες μας στον συγχρονισμό email, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα στον λογαριασμό σας στο Trips για να εμφανίζουμε πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης (π.χ. καταλύματα όπου έχετε κάνει κράτηση στο παρελθόν) ή για να σας παρέχουμε στατιστικά στοιχεία για τα ταξίδια σας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα εν λόγω δεδομένα για διαφημιστικούς σκοπούς, όπως περιγράφονται παραπάνω. Εάν χρησιμοποιείτε ή έχετε δρομολόγια στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Trips, μπορείτε να στείλετε ή να παραχωρήσετε πρόσβαση στο δρομολόγιό σας σε οποιονδήποτε επιλέξετε. Το δρομολόγιό σας μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία (π.χ. κωδικοί αναφοράς κράτησης) τα οποία επιτρέπουν στον παραλήπτη να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτηση, να πραγματοποιήσει check-in κ.τ.λ. Πρέπει να μοιράζεστε το δρομολόγιό σας μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε. Ανατρέξτε επίσης στη σελίδα Trips - Ξεκινήστε την περιήγηση και στις αναλυτικές Συχνές ερωτήσεις για το Trips για να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και επισκεφτείτε τη σελίδα του λογαριασμού σας, για να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού και τις προτιμήσεις σας. Εάν επιλέξετε να εμφανίζεται το δρομολόγιό σας σε δημόσιες σελίδες (για παράδειγμα, το Facebook), τα εν λόγω δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται και να χρησιμοποιούνται από άλλους.

Ηλεκτρονική επικοινωνία. Σύμφωνα με τους ως άνω Σκοπούς και στον βαθμό που επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία, μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας με ηλεκτρονικά μηνύματα, όπως με email, μηνύματα κειμένου ή με αναδυόμενες ειδοποιήσεις σε φορητές συσκευές, για να:

  • Σας στέλνουμε πληροφορίες που αφορούν τα προϊόντα και τις Υπηρεσίες μας. Σε αυτές ανήκουν οι επιβεβαιώσεις κρατήσεων και ενημερώσεις, αποδείξεις, τεχνικές σημειώσεις, ενημερώσεις, ειδοποιήσεις ασφαλείας και υποστηρικτικά και διοικητικά μηνύματα.
  • Σας στέλνουμε διαφημιστικά μηνύματα. IΣε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με την παρακάτω ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας και την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με διαγωνισμούς, προσφορές, διαφημίσεις, ανταμοιβές, μελλοντικές εκδηλώσεις και άλλα νέα σχετικά με τα προϊόντα και τις Υπηρεσίες που προσφέρουμε εμείς, οι εταιρείες ομίλου μας, οι ταξιδιωτικοί και άλλοι εταιρικοί συνεργάτες μας.


Με τη συγκατάθεσή σας, όπου αυτή είναι απαραίτητη, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που μας έχετε παράσχει, με τηλεφωνικές κλήσεις, αυτόματες και προεγγεγραμμένες κλήσεις μηνυμάτων και μηνύματα κειμένου στο πλαίσιο των ως άνω Σκοπών.

Ο ρόλος μας ως υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων. Για τους σκοπούς που αφορούν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρόμοια καθεστώτα για την προστασία των δεδομένων, γενικά ενεργούμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, με την έννοια ότι καθορίζουμε τους σκοπούς και τα μέσα επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας. Οι ταξιδιωτικοί μας συνεργάτες, στους οποίους ενδέχεται να σας συνδέσουμε για να κάνετε κρατήσεις, είναι και αυτοί υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ένας ταξιδιωτικός συνεργάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα σας, πρέπει να ελέγξετε τη δική του δήλωση εμπιστευτικότητας.

Βάσεις επεξεργασίας και συνέπειες. Κατά την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, βασιζόμαστε στις εξής νομικές βάσεις:

  • Εκτέλεση της σύμβασης που διατηρούμε μαζί σας (για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για να κάνετε κράτηση μιας πτήσης, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για να επιτρέψουμε στη σχετική συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία να ολοκληρώσει και να διαχειριστεί την εν λόγω κράτηση).
  • Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως όταν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με νομικά αιτήματα από τις αρμόδιες αρχές, όπως τις αρχές επιβολής του νόμου).
  • Για να εξυπηρετήσουμε τα έννομα συμφέροντά μας (όπως είναι η προσαρμογή της εμπειρίας σας στις Υπηρεσίες μας, η παροχή διαδικτυακών διαφημίσεων και η προστασία από απάτη), υπό τον όρο ότι η εν λόγω επεξεργασία δεν υπερέχει των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας. Η επεξεργασία πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με άλλες ισχύουσες νομικές βάσεις για την επεξεργασία των δεδομένων και ειδικά με τις διατάξεις που ορίζει η τοπική νομοθεσία.



Όταν χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για να ικανοποιήσουμε τα έννομα συμφέροντά μας, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν παραβιάζονται τα εν λόγω δικαιώματα. Έχετε επίσης το δικαίωμα να προβάλετε ένσταση στην εν λόγω επεξεργασία, όπως περιγράφεται παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας.

  • Συγκατάθεση. Στον βαθμό που μια νομική βάση που περιγράφεται παραπάνω δεν ισχύει για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς, θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας για τον συγκεκριμένο σκοπό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (όπως για την αποστολή άμεσων διαφημιστικών μηνυμάτων με ηλεκτρονικά μέσα, όπως το email, χωρίς να εξαιρείται η απαίτηση για παροχή συγκατάθεσης).


Συγκέντρωση δεδομένων. Συγκεντρώνουμε προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε απευθείας από εσάς, δεδομένα που παράγουμε για εσάς και δεδομένα που αποκτούμε από τρίτα μέρη (με τη συγκατάθεσή σας, όπου είναι απαραίτητη) με προσωπικά δεδομένα που συλλέχθηκαν για άλλους χρήστες, προκειμένου να παράγουμε γενικά στατιστικά στοιχεία που δεν συνδέονται με εσάς ή άλλον συγκεκριμένο χρήστη. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται και καθίστανται μη ταυτοποιήσιμα δεν θεωρούνται πλέον “προσωπικά” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για οποιονδήποτε σκοπό.

Ανώνυμα δεδομένα. Μπορούμε να επεξεργαστούμε δεδομένα που δεν μπορούν να συνδεθούν με εσάς ή με άλλον συγκεκριμένο χρήστη, χρησιμοποιώντας τα μέσα που διαθέτουμε, είτε επειδή συλλέχθηκαν ανώνυμα είτε επειδή ανωνυμοποιήθηκαν στη συνέχεια. Τα δεδομένα που είναι ή καθίστανται ανώνυμα δεν θεωρούνται πλέον “προσωπικά” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για οποιονδήποτε σκοπό.

ΠΩΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Αποκαλύπτουμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε (ή παράγουμε ή αποκτούμε με άλλους τρόπους), ως εξής:

  • Στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας. Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, για να παρέχουμε τις Υπηρεσίες (όπως για να συνδέουμε τους χρήστες με τις αεροπορικές εταιρείες ή με τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία για την κράτηση πτήσης ή άλλης ταξιδιωτικής υπηρεσίας και για να κοινοποιήσουμε προσωπικά στοιχεία, στοιχεία επικοινωνίας, στοιχεία διαβατηρίου, προτιμήσεις, αιτήματα, καταλύματα και άλλες πληροφορίες στην αεροπορική εταιρεία ή το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο) και για τους σκοπούς των ταξιδιωτικών συνεργατών μας, στους οποίους μπορεί να συγκαταλέγεται το μάρκετινγκ ή διαφημίσεις (βλ. παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες στην ενότητα Κοινοποίηση σε ταξιδιωτικούς συνεργάτες).
  • Στις εταιρείες ομίλου μας. Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στις εταιρείες του ομίλου μας, όπως, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω, για να σας παρέχουμε ενσωματωμένα προϊόντα και υπηρεσίες και για τους δικούς μας σκοπούς και για διαφημιστικούς σκοπούς (βλ. παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες στην ενότητα Κοινοποίηση στις εταιρείες ομίλου).
  • Σε άλλους εταιρικούς συνεργάτες. Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας σε τρίτους εταιρικούς συνεργάτες για τους δικούς τους διαφημιστικούς σκοπούς, όπως ενδεικτικά σε εταιρείες διαδικτυακής διαφήμισης ή τεχνολογίας διαφήμισης (“ad tech”) για να σας παρέχουμε στοχευμένες διαφημίσεις και διαφημιστικά μηνύματα, όπου το επιτρέπει η νομοθεσία (βλ. παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα Κοινοποίηση στους εταιρικούς συνεργάτες).
  • Ταξίδια που κοινοποιείτε εσείς. Εάν χρησιμοποιείτε ή έχετε δρομολόγια στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Trips, μπορείτε να στείλετε ή να παραχωρήσετε πρόσβαση στο δρομολόγιό σας μέσω των Υπηρεσιών μας σε οποιονδήποτε επιλέξετε. Ανατρέξτε παραπάνω στην ενότητα Υπηρεσίες Trips για περισσότερες λεπτομέρειες.
  • Σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Κοινοποιούμε (ή διευκολύνουμε την κοινοποίηση) των δεδομένων σας σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για να συνδέσετε ή να κοινοποιήσετε τα δεδομένα σας δημοσίως ή σε φίλους ή όταν χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας για να συνδεθείτε μαζί μας, να κοινοποιήσετε ή να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τρίτων (βλ. παρακάτω στην ενότητα Κοινοποίηση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες λεπτομέρειες).
  • Σε υπηρεσίες ή εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσία ή εφαρμογή τρίτου (π.χ. Facebook) για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην KAYAK, κοινοποιούμε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα σε αυτό το τρίτο μέρος.
  • Κριτικές που υποβάλετε. Εάν υποβάλλετε κριτική για το ταξίδι σας, μας εξουσιοδοτείτε να τη δημοσιεύσουμε σε όλες τις Υπηρεσίες μας με το όνομα χρήστη που παρείχατε και να τις κοινοποιήσουμε στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες. Επιπλέον, μας εξουσιοδοτείτε να συγκεντρώσουμε την κριτική σας με άλλες κριτικές.
  • Περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Εάν δημοσιεύετε ταξιδιωτικές προτάσεις στο πλαίσιο των Οδηγών ή σε άλλα μέσα που παρέχουμε, μας εξουσιοδοτείτε να τις δημοσιεύσουμε σε όλες τις Υπηρεσίες μας.
  • Για την επεξεργασία πληρωμών. Τα στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι απαραίτητα για την επεξεργασία συγκεκριμένων συναλλαγών, όπως για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων κρατήσεων ή για την αγορά άλλων προϊόντων ή υπηρεσιών από ταξιδιωτικούς συνεργάτες ή τρίτους. Στην περίπτωση αυτή, κοινοποιούμε τα στοιχεία πληρωμής σας στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας και τρίτους παρόχους υπηρεσιών (όπως στις υπηρεσίες εντοπισμού απάτης) (βλ. παρακάτω στην ενότητα Κοινοποίηση για την επεξεργασία στοιχείων πληρωμής για περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσθετους όρους).
  • Σε άλλους παρόχους υπηρεσιών. Κοινοποιούμε δεδομένα σε τρίτους παρόχους, συμβούλους και άλλους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ή λειτουργίες εκ μέρους μας (βλ. παρακάτω στην ενότητα Κοινοποίηση σε άλλους παρόχους υπηρεσιών).
  • Σε περίπτωση εταιρικής συναλλαγής. Ενδέχεται να αποκαλύψουμε ή να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτο μέρος, αν πωλήσουμε, μεταβιβάσουμε, εκποιήσουμε ή αποκαλύψουμε όλη ή μέρος της εταιρείας ή των περιουσιακών στοιχείων της σε άλλη εταιρεία σε σχέση ή κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για συγχώνευση, χρηματοδότηση, εξαγορά, χρεοκοπία, διάλυση, συναλλαγή ή δικαστική διαδικασία.
  • Για την προστασία δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας. Ενδέχεται να αποκαλύψουμε δεδομένα για εσάς σε τρίτους, εάν θεωρούμε καλή τη πίστει ότι η εν λόγω αποκάλυψη είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας, της ιδιοκτησίας μας, της ακεραιότητας των Υπηρεσιών μας, της προσωπικής ασφάλειας ή των συμφερόντων σας ή άλλου ατόμου και για να εντοπίσουμε, να αποτρέψουμε ή/και να αντιμετωπίσουμε με άλλον τρόπο την απάτη, τη διαχείριση κινδύνου και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια ή τεχνικά ζητήματα.
  • Για να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές διατάξεις. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις προσωπικά δεδομένα σας σε κυβερνητικές αρχές ή σε άλλα σχετικά τρίτα μέρη, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις, με δικαστικές διαδικασίες, δικαστικές εντολές, νομικές διαδικασίες ή νομικά αιτήματα από κυβερνητικές αρχές.
  • Για να συγκεντρώνουμε δεδομένα. Κοινοποιούμε συγκεντρωτικά στατιστικά δεδομένα για να βελτιώσουμε τις Υπηρεσίες μας. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιούμε συγκεντρωτικά ή ανώνυμα στοιχεία σε τρίτους κατά τη διακριτική μας ευχέρεια.
  • Κατόπιν δικού σας αιτήματος. Κοινοποιούμε επίσης τα δεδομένα σας, όπως μας υποδεικνύετε ή μας ζητάτε εσείς ή σύμφωνα με τη συγκατάθεσή σας.


Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα να εξαιρεθείτε ή να προβάλετε αντίρρηση στην κοινοποίηση των δεδομένων σας από εμάς σε συγκεκριμένα τρίτα μέρη. Για περισσότερα δεδομένα ή για να ασκήσετε τα συγκεκριμένα ή άλλα δικαιώματά σας, ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας.

Κοινοποίηση σε ταξιδιωτικούς συνεργάτες. Στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας ανήκουν διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων και πάροχοι ταξιδιωτικής ασφάλισης. Όταν υποβάλετε αίτημα για κράτηση σε έναν από τους συνεργάτες μας μέσω των Υπηρεσιών μας, κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στον εν λόγω ταξιδιωτικό συνεργάτη μας για τη διεκπεραίωση της κράτησης και για την παροχή των υπηρεσιών που ζητήσατε. Ανάλογα με το αίτημα, μπορεί να περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμό σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τα στοιχεία διαβατηρίου, τα στοιχεία τακτικού επιβάτη, τα στοιχεία δρομολογίου, όπως περιγράφεται παραπάνω, οι προτιμήσεις σας και τυχόν ειδικά αιτήματα ή καταλύματα, πληροφορίες ή σχόλια που επιλέγετε να υποβάλετε (αν υπάρχουν) και άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού συνεργάτη. Τα δεδομένα σας παρέχονται στον ταξιδιωτικό συνεργάτη, ακριβώς όπως θα γινόταν αν επικοινωνούσατε εσείς απευθείας μαζί του. Εάν παρέχετε αριθμό κινητού μαζί με το αίτημά σας, οι ταξιδιωτικοί συνεργάτες ενδέχεται να σας στείλουν γραπτά μηνύματα σχετικά με το αίτημά σας. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί συνεργάτες ζητούν επίσης τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας για να κλείσουν την κράτηση.

Όταν υποβάλετε ένα αίτημα, κοινοποιούμε επίσης στον ταξιδιωτικό συνεργάτη πρόσθετες πληροφορίες για εσάς, όπως πληροφορίες για το ιστορικό ταξιδιών σας ή/και δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς και τρίτα μέρη. Οι ταξιδιωτικοί συνεργάτες χρησιμοποιούν τα εν λόγω δεδομένα για τους δικούς τους σκοπούς, στους οποίους ενδέχεται να περιλαμβάνονται η βελτίωση των προϊόντων ή υπηρεσιών τους και η παροχή σε εσάς στοχευμένων διαφημίσεων και διαφημιστικών μηνυμάτων, όπου αυτό επιτρέπεται από τη νομοθεσία.

Κοινοποίηση στις εταιρείες ομίλου μας. Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στους συνεργάτες μας και σε άλλες θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, καθώς και στη μητρική εταιρεία μας, Booking Holdings, Inc., και τις θυγατρικές της (συλλογικά, όπως ορίστηκαν και παραπάνω στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, οι “εταιρείες ομίλου” μας). Ενδέχεται να κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στις εταιρείες του ομίλου μας για τους εξής λόγους:

  • Για να σας παρέχουμε ενιαίες υπηρεσίες (όπως για να διαχειριστούμε τις κρατήσεις, τις υπηρεσίες και τις πληρωμές στις πλατφόρμες των συνεργατών μας).
  • Για να σας παρέχουμε εξατομικευμένες προσφορές ή να σας στέλνουμε διαφημιστικά μηνύματα με τη συγκατάθεσή σας ή με άλλο τρόπο, όπως επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Για να σας επιτρέπουμε την καθολική σύνδεση (“single sign-on”), δηλ. να μπορείτε να συνδέεστε σε έναν κοινό λογαριασμό για πολλές εταιρείες του ομίλου Booking Holdings Inc. με τα ίδια στοιχεία σύνδεσης το οποίο μας επιτρέπει, για παράδειγμα, να εμφανίζουμε τις κρατήσεις που κάνετε μέσω των ιστότοπων, των εφαρμογών και των υπηρεσιών των εταιρειών του ομίλου μας στη σελίδα λογαριασμού σας και για να μπορούν οι εταιρείες ομίλου μας να εμφανίζουν πληροφορίες στους σχετικούς λογαριασμούς σας.
  • Για να παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης πελατών.
  • Για να εντοπίζουμε, να αποτρέπουμε και να διερευνούμε περιπτώσεις απάτης και κατάχρησης των υπηρεσιών μας, άλλες παράνομες δραστηριότητες και παραβιάσεις του απορρήτου των δεδομένων.
  • Για να αναλύουμε πώς οι χρήστες χρησιμοποιούν τις ανεξάρτητες πλατφόρμες των συνεργατών μας, καθώς και για να βελτιώνουμε τα υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες και να αναπτύσσουμε νέες λειτουργίες, προϊόντα και υπηρεσίες που ενδέχεται να ενδιαφέρουν τους χρήστες μας.
  • Για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωσή μας με την ισχύουσα νομοθεσία.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας που αφορούν το πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στις εταιρείες ομίλου μας (όπως και στις θυγατρικές μας ή τη μητρική εταιρεία μας και τις θυγατρικές της), ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας.

Κοινοποίηση στους εταιρικούς συνεργάτες μας. Κοινοποιούμε τα δεδομένα σας σε τρίτους εταιρικούς συνεργάτες για τους διαφημιστικούς σκοπούς τους. Στους εν λόγω τρίτους ανήκουν εταιρείες διαδικτυακής διαφήμισης ή τεχνολογίας διαφήμισης (ad tech) οι οποίες μπορεί να σας παρέχουν στοχευμένες διαφημίσεις και διαφημιστικά μηνύματα, όπου το επιτρέπει η νομοθεσία. Τα δεδομένα που κοινοποιούμε περιλαμβάνουν δεδομένα που συλλέγονται από τη χρήση των Υπηρεσιών μας από μέρους σας (π.χ. πληροφορίες για τις κρατήσεις σας για πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και άλλα ταξιδιωτικά καταλύματα) και δεδομένα που συλλέγουμε για εσάς μέσα από τη χρήση cookies και παρόμοιων τεχνολογιών (π.χ. πληροφορίες για τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, για τις αναζητήσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων ή προορισμών που αναζητάτε, των ειδών διαμονής που αναζητάτε, των ταξιδιωτικών σας προτιμήσεων, του εύρους τιμής, των επιλεγμένων ημερομηνιών ταξιδιού και του αριθμού συνταξιδιωτών σας).

Για παράδειγμα, αν αναζητάτε συχνά πτήσεις από το Σιάτλ για το Παρίσι σε συγκεκριμένη περίοδο διακοπών, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε αυτήν την πληροφορία σε μια συγκεκριμένη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία, για να κατανοήσει καλύτερα ποιοι πελάτες μας ενδιαφέρονται για πτήσεις από το Σιάτλ για το Παρίσι στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία μπορεί στη συνέχεια, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει αυτήν την πληροφορία για να σας κάνει μια προσφορά.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας που αφορούν το πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας στους εταιρικούς συνεργάτες μας, ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Οι επιλογές και τα δικαιώματά σας.

Κοινοποίηση σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Οι Υπηρεσίες μας σάς επιτρέπουν να συνδέεστε και να κοινοποιείτε τις ενέργειες, τα σχόλια, το περιεχόμενο και πληροφορίες δημόσια ή σε φίλους. Οι Υπηρεσίες μας ενδέχεται να σας επιτρέπουν επίσης να συνδεθείτε μαζί μας, να κοινοποιείτε και να χρησιμοποιείτε πλατφόρμες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών στις οποίες έχει παρουσία η KAYAK. Να λαμβάνετε υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες ως προς το απόρρητο και το απόρρητο των άλλων, όταν επιλέγετε με ποιον θα συνδεθείτε, τι θα κοινοποιήσετε και τι θα καταστήσετε δημόσιο. Δεν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε το απόρρητο ή την ασφάλεια των δεδομένων που επιλέγετε να δημοσιεύσετε δημόσια ή να κοινοποιήσετε σε άλλους. Η KAYAK δεν ελέγχει επίσης τις πρακτικές που ακολουθούν οι πλατφόρμες τρίτων σχετικά με το απόρρητο. Επικοινωνήστε απευθείας με τους εν λόγω ιστότοπους και υπηρεσίες, για να μάθετε για τις πρακτικές που ακολουθούν σχετικά με το απόρρητο.

Κοινοποίηση για την επεξεργασία των στοιχείων πληρωμής. Για να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες Υπηρεσίες (όπως για να κλείσετε μια πτήση) και για να εκτελέσετε πληρωμές προς συγκεκριμένους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, χρειαζόμαστε ορισμένα στοιχεία πληρωμής (π.χ., τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας, στοιχεία άλλου online τρόπου πληρωμής κ.τ.λ.). Όταν υποβάλετε τα στοιχεία πληρωμής σας μέσω των Υπηρεσιών μας, θα τα κοινοποιούμε στους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας, σε τρίτους υπεύθυνους για την επεξεργασία της πληρωμής και τρίτους παρόχους υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των συνεργατών που παρέχουν σε εμάς και τρίτα μέρη υπηρεσίες που αφορούν τον εντοπισμό απάτης), στον βαθμό που είναι απαραίτητο για να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντί σας (π.χ. για το κλείσιμο μιας κράτησης ή για την πληρωμή ενός ταξιδιωτικού συνεργάτη, όπου απαιτείται), για να ικανοποιούμε τα έννομα συμφέροντά μας ως προς την αποτροπή της απάτης και άλλων καταχρήσεων των πλατφορμών ή Υπηρεσιών μας ή με τη συγκατάθεσή σας, όπου απαιτείται από τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα:

  • Όταν χρησιμοποιείτε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να κλείσετε μια κράτηση μέσω των Υπηρεσιών μας, παρέχουμε τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (όπου περιλαμβάνονται ο αριθμός και η ημερομηνία λήξης της κάρτας, καθώς και ο αριθμός CVV αν απαιτείται από τον ταξιδιωτικό συνεργάτη) στον σχετικό ταξιδιωτικό συνεργάτη για την επεξεργασία της συναλλαγής.
  • Όταν παρέχετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας μέσω των Υπηρεσιών μας, θα έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τα στοιχεία αυτά στον λογαριασμό σας για μελλοντική χρήση. Εάν επιλέξετε να μην αποθηκεύσετε τα στοιχεία της χρεωστικής ή της πιστωτικής σας κάρτας στον λογαριασμό σας, θα τα διαγράψουμε αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
  • Για πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των στοιχείων πληρωμής σας, ανατρέξτε παρακάτω στην ενότητα Πώς αποθηκεύουμε και προστατεύουμε τα δεδομένα σας.


Κοινοποίηση σε άλλους παρόχους υπηρεσιών. Κοινοποιούμε δεδομένα σε τρίτους παρόχους, συμβούλους και άλλους παρόχους που εκτελούν υπηρεσίες ή λειτουργίες εκ μέρους μας (π.χ. φιλοξενούν ή εκτελούν τις Υπηρεσίες μας, συλλέγουν δεδομένα, αναλύουν μη αυτόματα τις επιβεβαιώσεις κρατήσεων, υποβάλλουν αναφορές, μετρούν την απόκριση σε διαφημίσεις, συλλέγουν αναλυτικά στοιχεία για ιστοσελίδες, αναλύουν δεδομένα, αποστέλλουν διαφημιστικά μηνύματα και διαφημίσεις, επεξεργάζονται πληρωμές με πιστωτική κάρτα και παρέχουν υπηρεσίες για τον εντοπισμό της απάτης). Δεν εξουσιοδοτούμε τα εν λόγω τρίτα μέρη να χρησιμοποιούν ή να αποκαλύπτουν τις δεδομένα σας για άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους τις παρείχατε. Απαιτούμε από τα εν λόγω τρίτα μέρη να διατηρούν και να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή επεξεργασία.

ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Η KAYAK εφαρμόζει τεχνικά, διοικητικά και φυσικά μέτρα ασφαλείας που είναι εύλογα για τους εμπορικούς σκοπούς της και σχεδιάστηκαν για την προστασία των δεδομένων σας από την απώλεια, την κατάχρηση, τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, την αποκάλυψη, την τροποποίηση και την καταστροφή τους.

Όταν τα στοιχεία πληρωμής σας διαβιβάζονται στις Υπηρεσίες μας ή μέσω των Υπηρεσιών μας, προστατεύονται από κρυπτογραφικά πρωτόκολλα. Διασαφηνίζεται ότι η KAYAK αποθηκεύει τα στοιχεία πληρωμής σας, μόνο αν επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε στον λογαριασμό σας. Όταν πραγματοποιείτε μια κράτηση, διαβιβάζουμε τα στοιχεία πληρωμής σας στον σχετικό ταξιδιωτικό συνεργάτη για την επεξεργασία της πληρωμής. Οι συμβάσεις που διατηρούμε με τρίτα μέρη που λαμβάνουν τα στοιχεία πληρωμής σας απαιτούν την ασφαλή και εμπιστευτική μεταχείριση των στοιχείων πληρωμής σας.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι διαβιβάσεις των στοιχείων πληρωμής ή άλλων δεδομένων σας θα είναι πάντα ασφαλείς ή ότι μη εξουσιοδοτημένοι τρίτοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η KAYAK ή οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών μας. Στον βαθμό που επιτρέπεται ο αποκλεισμός ή ο περιορισμός της ευθύνης μας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την αποκάλυψη των δεδομένων σας λόγω σφαλμάτων κατά τη διαβίβασή τους, λόγω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης τρίτων ή άλλων αιτιών εκτός του ελέγχου μας. Ο ρόλος σας στην ασφαλή μεταχείριση των στοιχείων σας είναι σημαντικός. Δεν πρέπει να μοιράζεστε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης ή άλλες πληροφορίες ασφαλείας για τον λογαριασμό σας στην KAYAK με κανέναν. Εάν λάβουμε εντολές με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, θα θεωρήσουμε ότι έχετε εξουσιοδοτήσει τις εντολές. Εάν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής (π.χ. εάν αισθάνεστε ότι διακυβεύεται η ασφάλεια οποιουδήποτε λογαριασμού διατηρείτε μαζί μας), επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας, όπως περιγράφεται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

Διατήρηση. Μπορούμε να διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργός ο λογαριασμός σας και για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την απενεργοποίησή του, για να μπορείτε να τον επανενεργοποιήσετε χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας. Επιπλέον, ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, αν είναι απαραίτητο για να:

  • Διατηρούμε αρχεία καταγραφής και εταιρικά αρχεία για αναλυτικούς σκοπούς και σκοπούς που αφορούν την ασφάλεια ή/και τον λογιστικό έλεγχο
  • Συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις που αφορούν τη διατήρηση αρχείων σύμφωνα με τη νομοθεσία
  • Αντιμετωπίσουμε τυχόν καταγγελίες που αφορούν τις Υπηρεσίες και
  • Συμμορφωνόμαστε με τις νομικές μας υποχρεώσεις, να προστατεύουμε ή να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, να επιλύουμε διαφωνίες και να εκτελούμε τις συμβάσεις μας

COOKIES

Όταν χρησιμοποιείτε ή επισκέπτεστε τις Υπηρεσίες, συλλέγουμε δεδομένα για τη χρήση και τη δραστηριότητά σας με τη χρήση cookies, ιστοφάρων (web beacon) και άλλων τεχνολογικών μέσων. Τρίτα μέρη μπορούν επίσης να προβάλλουν, να επεξεργάζονται ή να ορίζουν δικά τους cookies. Εμείς, οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι συνεργάτες και άλλοι εταιρικοί συνεργάτες μας ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιούμε ιστοφάρους για αυτά τα τρίτα μέρη. Η χρήση των συγκεκριμένων τεχνολογικών μέσων από τρίτα μέρη υπόκειται στις πολιτικές απορρήτου που ακολουθούν και δεν καλύπτεται από την παρούσα Πολιτική, εκτός από ό,τι ορίζει η νομοθεσία. Ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookies μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Email. Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε πλέον email με διαφημίσεις και προσφορές από την KAYAK, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σχετικό σύνδεσμο στα εν λόγω email, για να εξαιρεθείτε από μελλοντικά διαφημιστικά email. Εάν έχετε λογαριασμό στην KAYAK, μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από διαφημιστικά email από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη κι αν εξαιρεθείτε από τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από μία ή από όλες τις Υπηρεσίες μας, θα εξακολουθήσουμε να σας στέλνουμε μηνύματα που αφορούν τις υπηρεσίες, όπως επιβεβαιώσεις για μελλοντικές κρατήσεις σας.

Αναδυόμενες ειδοποιήσεις (για φορητές συσκευές). Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αναδυόμενες ειδοποιήσεις από την KAYAK, από τις ρυθμίσεις της φορητής συσκευής σας.

Μηνύματα κειμένου. Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε πλέον μηνύματα κειμένου από την KAYAK, απαντήστε γράφοντας STOP (ή σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες) στο μήνυμα κειμένου. Εάν έχετε λογαριασμό στην KAYAK, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας για να εξαιρεθείτε από την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.

Cookies και διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος. Για τις επιλογές σας σχετικά με τα cookies που ορίζονται στους ιστότοπους ή τις Υπηρεσίες μας, καθώς και για άλλα είδη διαδικτυακής παρακολούθησης και διαφήμισης, ανατρέξτε στην Πολιτική για τα cookies και τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος για περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν, δεν χρησιμοποιούμε τεχνολογικά μέσα τα οποία αναγνωρίζουν σήματα απαγόρευσης της παρακολούθησης (“do-not-track”) από το πρόγραμμα περίηγησής σας.

Τοποθεσία εφαρμογής.Όπως περιγράφεται λεπτομερώς παραπάνω, στην ενότητα Δεδομένα που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε, συλλέγουμε δεδομένα για την τοποθεσία σας, εάν ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας από τις ρυθμίσεις στη φορητή συσκευή σας ή με τη συγκατάθεσή σας, όπως απαιτεί η η νομοθεσία. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου της συσκευής σας οποιαδήποτε στιγμή, για να απενεργοποιήσετε την κοινοποίηση των πληροφοριών τοποθεσίας στις Υπηρεσίες μας. Εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ενδέχεται να επηρεαστούν συγκεκριμένες λειτουργίες των Υπηρεσιών μας. Εάν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις για τις ρυθμίσεις απορρήτου της συσκευής σας, προτείνουμε να απευθυνθείτε στον κατασκευαστή της συσκευής σας ή στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας για βοήθεια.

Κοινοποίηση σε τρίτους.Όπως περιγράφεται παραπάνω, στην ενότητα Πώς κοινοποιούμε τα δεδομένα σας, κοινοποιούμε τα δεδομένα σας σε τρίτους για τους δικούς τους σκοπούς ή συνεργαζόμαστε μαζί τους για να υποστηρίξουμε τους διαφημιστικούς σκοπούς τους. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από την κοινοποίηση των δεδομένων σας:

  • Στις εταιρείες ομίλου μας, για τους διαφημιστικούς σκοπούς τους
  • Στους εταιρικούς συνεργάτες μας, για τους διαφημιστικούς σκοπούς τους (συμπεριλαμβανομένων της αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων και της παροχής στοχευμένων διαφημίσεων, προσφορών κ.ά.)
  • Σε άλλους εταιρικούς συνεργάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας για τους δικούς τους διαφημιστικούς σκοπούς


Μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτές τις κοινοποιήσεις, αλλάζοντας τις προτιμήσεις στον λογαριασμό σας στην KAYAK. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε αίτημα εξαίρεσης, όπως περιγράφεται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

Πρόσβαση και διόρθωση των δεδομένων σας. Εάν δημιουργήσατε διαδικτυακό λογαριασμό σε εμάς και θέλετε να ενημερώσετε τα δεδομένα που έχετε καταχωρήσει, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να δείτε και να ενημερώσετε τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας, όπως περιγράφεται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

Νομικά δικαιώματα. Σύμφωνα με την εκάστοτε τοπική νομοθεσία, έχετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας: το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικαίωμα διόρθωσης ή ενημέρωσης, διαγραφής, περιορισμού ή αποστολής των δεδομένων σε εσάς ή σε τρίτους σε χρησιμοποιήσιμη ηλεκτρονική μορφή (δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων). Όπου επιτρέπεται, μπορείτε επίσης να προβάλετε ένσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, αν η νομική βάση της επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων αποτελεί έννομο συμφέρον μας. Όταν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας βάσει της συγκατάθεσής σας και όπου το επιτρέπει η τοπική νομοθεσία, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή. Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για να λαμβάνετε άμεσα διαφημιστικά μηνύματα από εμάς και όπου το επιτρέπει η τοπική νομοθεσία, μπορείτε να ανακαλέσετε την εν λόγω συγκατάθεση οποιαδήποτε στιγμή.

Εάν θέλετε να ασκήσετε τα νομικά δικαιώματα που έχετε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει να υποβάλετε το αίτημά σας από τη φόρμα σχολίων μας. Για την καλύτερη επεξεργασία του αιτήματός σας, παρακαλείσθε να παρέχετε τη διεύθυνση email που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στην KAYAK. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στην KAYAK, πρέπει να παράσχετε τη διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε για τα αιτήματά σας ή για τη χρήση των Υπηρεσιών μας.

Όπου αυτό είναι δυνατό, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική αρχή για την προστασία των δεδομένων. Εάν είστε κάτοικος ΕΕ ή Μεγάλης Βρετανίας, τα στοιχεία επικοινωνίας για τις αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ είναι διαθέσιμα εδώ. Εάν είστε κάτοικος Αυστραλίας και δεν είστε ικανοποιημένος/η με το αποτέλεσμα της καταγγελίας σας αφού επικοινωνήσατε μαζί μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Επιτρόπου Πληροφοριών της Αυστραλίας (Office of the Australian Information Commissioner). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε αυτήν τη διεύθυνση.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα δεδομένα σας διαβιβάζονται ή προσπελώνται από οντότητες που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική. Ορισμένες από αυτές τις οντότητες ενδέχεται να βρίσκονται σε χώρες που δεν εξασφαλίζουν το ίδιο επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας με τη χώρα όπου διαμένετε.

Έχουμε εφαρμόσει εγγυήσεις για να παρέχουμε επαρκή προστασία για τις διαβιβάσεις συγκεκριμένων δεδομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατάλληλες εγγυήσεις που εφαρμόζονται ή για να ζητήσετε αντίγραφο των εν λόγω εγγυήσεων, επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

Οι Υπηρεσίες μας περιέχουν συνδέσμους σε άλλους ιστότοπους ή υπηρεσίες που δεν ανήκουν ούτε και ελέγχονται από την KAYAK, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων σε ιστότοπους ταξιδιωτικών συνεργατών και διαφημιστών, των εταιρειών ομίλου μας και άλλων εταιρικών συνεργατών. Η παρούσα Πολιτική ισχύει μόνο για δεδομένα που συλλέγονται από τις Υπηρεσίες μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους εν λόγω ιστότοπους τρίτων και η χρήση των ιστότοπων και λειτουργιών τρίτων από μέρους σας υπόκειται στις πολιτικές απορρήτου που έχουν αναρτηθεί σε αυτούς τους ιστότοπους. Δεν φέρουμε ευθύνη για το απόρρητο ή τις εταιρικές πρακτικές των ιστότοπων τρίτων στους οποίους υπάρχει σύνδεση από τις Υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων των εταιρειών ομίλου μας. Χρησιμοποιείτε ιστότοπους τρίτων στους οποίους υπάρχει σύνδεση από τις Υπηρεσίες μας με δική σας ευθύνη. Για αυτό, συνιστάται να διαβάσετε τις πολιτικές απορρήτου των ιστότοπων τρίτων που συνδέονται στις Υπηρεσίες μας, όταν εγκαταλείπετε τις Υπηρεσίες μας.

ΠΑΙΔΙΑ

Οι Υπηρεσίες μας δεν απευθύνονται και δεν προορίζονται για χρήση από παιδιά. Δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας στοιχεία από παιδιά κάτω των 16 ετών. Εάν γνωρίζετε ότι το παιδί σας ή άλλο παιδί υπό την κηδεμονία σας μάς έχει παράσχει δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω στην ενότητα Επικοινωνία.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός από τους περιορισμούς που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, θα ενημερώνουμε περιστασιακά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για να εκφράζει τις αλλαγές στις πρακτικές που ακολουθούμε για το απόρρητο, τις νομικές απαιτήσεις και άλλους παράγοντες, αναρτώντας μια εμφανή ανακοίνωση για τις εν λόγω αλλαγές στις Υπηρεσίες μας. Οι αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας τίθενται σε ισχύ κατά την ημερομηνία ανάρτησής τους και αναγράφεται η νέα ημερομηνία ισχύος.

Εάν προβούμε σε αλλαγές της Πολιτικής Απορρήτου οι οποίες επηρεάζουν ουσιαστικά προσωπικά δεδομένα που συλλέχθηκαν για εσάς στο παρελθόν, θα καταβάλουμε εύλογες προσπάθειες για να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας για τέτοιου είδους αλλαγές, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Για να ζητήσετε αντίγραφο της παρούσας Πολιτικής ή της Πολιτικής Απορρήτου που ίσχυε όταν δημιουργήσατε λογαριασμό, επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εάν έχετε ερωτήσεις για την παρούσα Πολιτική ή για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα σας, επικοινωνήστε μαζί μας από τη φόρμα σχολίων μας ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

KAYAK
Attn: Data Protection Officer
7 Market Street
Στάμφορντ, CT 06902, ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η:

Momondo A/S
Løvstræde
1DK-1152 Κοπεγχάγη | Δανία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ COOKIES ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΑΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τι ειναι τα Cookies;

Τα cookies και οι παρόμοιες τεχνολογίες εντοπισμού, όπως είναι οι ιστοφάροι (beacon, web beacon), οι δέσμες ενεργειών (script) και οι ετικέτες (tag) (συλλογικά τα “cookies”), είναι μικρά κομμάτια κειμένου, τα οποία συνήθως αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο ή το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή του χρήστη. Αυτά επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα αυτή. Στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές φορητών συσκευών χρησιμοποιούμε αναγνωριστικά συσκευής ή/και αναγνωριστικά διαφήμισης με παρόμοιο τρόπο με τα cookies.

Τόσο εμείς όσο και ορισμένοι τρίτοι συνεργάτες μας (όπως περιγράφονται παρακάτω) χρησιμοποιούμε τα cookies στις ιστοσελίδες μας, στις εφαρμογές φορητών συσκευών και στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε άλλα είδη επικοινωνίας μαζί σας (συλλογικά οι “Ιστοσελίδες” μας).

Για τις περιπτώσεις όπου η χρήση των cookies για αυτούς τους σκοπούς οδηγεί στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και σχετικά με τα δικαιώματά σας σε ό,τι αφορά τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα στην Πολιτική Απορρήτου μας.

Ποια είναι τα είδη cookies που χρησιμοποιούνται στις Ιστοσελίδες μας και για ποιους σκοπούς τα χρησιμοποιούμε;

Χρησιμοποιούμε "cookies ιδίου κατασκευαστή" (first-party cookies), δηλ. όσα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς ή τρίτα μέρη που ενεργούν μόνο υπό τις οδηγίες μας ή εκ μέρους μας. Αυτά τα είδη cookies χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιούμε αναλύσεις για τις Ιστοσελίδες μας ή για να παρέχουμε λειτουργίες, όπως είναι η αποθήκευση προτιμήσεων γλώσσας.

Τα άλλα είδη cookies που υπάρχουν στις Ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούνται τόσο από εμάς για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική, όσο και από τρίτα μέρη, για περιπτώσεις στις οποίες επιθυμούν να συνδυάσουν δεδομένα από τις δικές μας Ιστοσελίδες με δεδομένα από άλλες ιστοσελίδες για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους. Για παράδειγμα, αυτά τα είδη cookies ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς εξατομικευμένης διαφήμισης βάσει ενδιαφέροντος.

Τα cookies που χρησιμοποιούνται στις Ιστοσελίδες μας, είτε από εμάς είτε από τρίτα μέρη, ενδέχεται να ανήκουν στην κατηγορία των cookies "συνεδρίας" ή στην κατηγορία των "μόνιμων" cookies. Τα cookies "συνεδρίας" διαγράφονται αυτόματα, αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, και χρησιμοποιούνται για ενέργειες όπως είναι η διατήρηση της σύνδεσής σας στον λογαριασμό σας όσο πλοηγείστε στις Ιστοσελίδες μας. Τα "μόνιμα" cookies παραμένουν αποθηκευμένα στη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας ακόμη και αφού τα κλείσετε. Τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για την αναγνώρισή σας όταν επιστρέψετε στις Ιστοσελίδες μας.

Διαχωρίζουμε τα cookies που χρησιμοποιούμε σε τρεις κατηγορίες:

Είδος cookies Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies Ποιες είναι οι επιλογές σας;
Απαραίτητα cookies

Για να σας παρέχουμε ασφαλή σύνδεση με τον λογαριασμό σας στις Ιστοσελίδες μας.

Για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας, ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σύνδεσης για να μπορείτε να αποκτάτε πρόσβαση σε διαφορετικές σελίδες των Ιστοσελίδων μας.

Τα απαραίτητα cookies είναι αναγκαία για τη λειτουργία των Ιστοσελίδων μας. Σε ορισμένες πλατφόρμες, μπορείτε να διαγράφετε όλα τα cookies, αλλά η ενέργεια αυτή ενδέχεται να επηρεάσει βασικές λειτουργίες των Ιστοσελίδων μας.
Λειτουργικά cookies

Για να σας αναγνωρίζουμε σε περίπτωση που έχετε επισκεφτεί τις Ιστοσελίδες μας στο παρελθόν, καθώς και για να θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας, όπως τις προτιμήσεις γλώσσας, από προηγούμενες επισκέψεις.

Για να εντοπίζουμε τις αγορές ή τις κρατήσεις που πραγματοποιείτε στις ιστοσελίδες που διαχειρίζεται ο όμιλος εταιρειών μας (π.χ., ταξιδιωτικές κρατήσεις στην Booking.com, κρατήσεις σε εστιατόρια μέσω της OpenTable ή ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσω της Rentalcars.com). Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζουμε τις κρατήσεις που έχετε κάνει με τις εταιρείες του ομίλου μας στη σελίδα του λογαριασμού σας.

Για να βελτιώνουμε τις Ιστοσελίδες μας και τις προσφορές μας, καθώς μας βοηθούν να κατανοούμε πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τις Ιστοσελίδες μας και να αναλύουμε τις τάσεις που εμφανίζονται στα δεδομένα αυτά. Για παράδειγμα, πραγματοποιούμε αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη (user interface) αν αντιληφθούμε ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών θεώρησε δύσκολη την πλοήγηση σε ορισμένες σελίδες. Επίσης, συλλέγουμε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων σχετικά με το πώς χρησιμοποιούν οι χρήστες τις Ιστοσελίδες μας, π.χ. για να κατανοήσουμε ποια στοιχεία των Ιστοσελίδων μας και των υπηρεσιών μας είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και να συνεχίσουμε με τη βελτίωσή τους.

Για να εξατομικεύουμε την εμπειρία σας στις Ιστοσελίδες μας, π.χ. με το να σας προβάλλουμε προσφορές στην αρχική σελίδα μας ή στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες είναι όσο το δυνατόν πιο σχετικές με εσάς βάσει των προηγούμενων επισκέψεών σας στις Ιστοσελίδες μας, ή σε ιστοσελίδες που διαχειρίζονται εταιρείες του ομίλου μας, ή ταξινομώντας ορισμένες επιλογές (π.χ., επιλογή μόνο απευθείας πτήσεων) υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται από τη νομοθεσία, τα λειτουργικά cookies θα χρησιμοποιούνται μόνο στις Ιστοσελίδες στις οποίες έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη χρήση της υπηρεσίας Google Analytics, κατεβάζοντας την προσθήκη του προγράμματος περιήγησης από εδώ.

Cookies διαφήμισης (π.χ. με υπηρεσίες όπως η Google DoubleClick, Google Ads, Oath, Bing Ads)

Για να σας αναγνωρίσουμε αν χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας σε άλλη συσκευή. Συνδυάζουμε δεδομένα τα οποία λάβαμε από πολλές συσκευές για να διαπιστώσουμε αν χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή, ώστε να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στις Ιστοσελίδες μας.

Για να σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναρτάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, για να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να αποκτάτε πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση σχολίων ή για να πατήσετε "μου αρέσει".

Για να συλλέγουμε δεδομένα που θα χρησιμοποιούμε για διαφημιστικούς σκοπούς στις δικές μας Ιστοσελίδες και σε ιστοσελίδες τρίτων μου μπορεί να επισκεφθείτε. Τα δεδομένα αυτά βασίζονται στις προτιμήσεις σας και τη χρήση των Ιστοσελίδων μας από μέρους σας. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε τα διαφημιστικά cookies θα βρείτε παρακάτω.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται από τη νομοθεσία, τα cookies διαφήμισης θα χρησιμοποιούνται μόνο στις Ιστοσελίδες στις οποίες έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

Διαβάστε την ενότητα με τίτλο "Οι επιλογές σας σχετικά με τα cookies" παρακάτω, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για τα cookies διαφήμισης.

Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη χρήση της υπηρεσίας Google Analytics, κατεβάζοντας την προσθήκη του προγράμματος περιήγησης από εδώ.

Cookies Διαφήμισης

Συνεργαζόμαστε με τρίτα μέρη, τα οποία χρησιμοποιούν cookies στις Ιστοσελίδες μας για την παροχή των υπηρεσιών τους, στις οποίες περιλαμβάνονται:

  1. Στόχευση διαφημίσεων. Συνεργαζόμαστε με τρίτες διαφημιστικές εταιρείες για να σας προβάλλουμε διαφημίσεις κατά την επίσκεψή σας στις Ιστοσελίδες μας και για να επιτρέπουμε στις εταιρείες αυτές να χρησιμοποιούν και να έχουν πρόσβαση στα cookies τους στον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της προβολής διαφημίσεων στις Ιστοσελίδες μας.

    Οι εταιρείες αυτές ενδέχεται να χρησιμοποιούν δεδομένα που αποκτούν μέσω των cookies τους (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται το όνομά σας, η διεύθυνσή σας, η διεύθυνση email σας και ο αριθμός τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας στις Ιστοσελίδες μας και σε άλλες ιστοσελίδες, σε συνδυασμό με δεδομένα σχετικά με τις αγορές και τα ενδιαφέροντά σας από άλλες ηλεκτρονικές σελίδες, προκειμένου να σας προβάλλουμε διαφημίσεις σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που θα σας ενδιαφέρουν.

    Επίσης, όταν επισκέπτεστε τις Ιστοσελίδες μας, επιτρέπουμε σε ορισμένα τρίτα μέρη (όπως περιγράφεται και στην Πολιτική Απορρήτου μας) να συλλέγουν από εσάς δεδομένα από τα αρχεία καταγραφής ιστού (γνωστά και ως web log, τα οποία ενδέχεται να εμπεριέχουν τη διεύθυνση IP σας, όποτε αυτό επιτρέπεται, καθώς και δεδομένα σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησής σας ή το λειτουργικό σας σύστημα), ή να χρησιμοποιούν ή να αναγνωρίζουν ένα μοναδικό cookie στο πρόγραμμα περιήγησής σας, προκειμένου να μπορείτε να λαμβάνετε εξατομικευμένες διαφημίσεις ή περιεχόμενο. Τα cookies ενδέχεται να περιέχουν δεδομένα χρήσης που έχουν καταστεί ανώνυμα ή άλλα δεδομένα τα οποία έχουν σχέση με δεδομένα που εσείς υποβάλατε σε εμάς οικειοθελώς (π.χ. τη διεύθυνση email σας), τα οποία ενδέχεται να κοινοποιήσουμε σε τρίτα μέρη αποκλειστικά σε κατακερματισμένη μορφή (hash), μη αναγνώσιμη από τον άνθρωπο.
  2. Αναλύσεις/μετρήσεις διαφημίσεων. Χρησιμοποιούμε cookies ανάλυσης στο πλαίσιο διαδικτυακών διαφημιστικών εκστρατειών για να μάθουμε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τις Ιστοσελίδες μας μετά την προβολή διαδικτυακών διαφημίσεων, στις οποίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται και διαφημίσεις σε ιστότοπους τρίτων μερών. Πιο συγκεκριμένα, οι Ιστότοποί μας χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Google Analytics 360, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Google Analytics Advertising, οι οποίες είναι υπηρεσίες για την ανάλυση ιστού και τη διαφήμιση βάσει αναλύσεων, παρέχονται από την εταιρεία Google Inc. και χρησιμοποιούν cookies τρίτων μερών. Όποτε είναι απαραίτητο, οι Ιστοσελίδες μας ενεργοποιούν τη λειτουργία ανωνυμοποίησης της διεύθυνσης IP, προκειμένου η Google να δημιουργεί συντόμευση της διεύθυνσης IP του χρήστη. Οι Ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούν επιπλέον τις ακόλουθες λειτουργίες της υπηρεσίας Google Analytics Advertising: τη λειτουργία επαναληπτικού μάρκετινγκ (Google Remarketing), τη λειτουργία Google Segments, τη λειτουργία Google Ads Manager και τη λειτουργία Google Ads. Οι λειτουργίες αυτές χρησιμοποιούν cookies τρίτων μερών για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας, εντοπίζοντας τους χρήστες ανεξαρτήτως ιστοσελίδας και χρόνου και δημιουργώντας αναφορές που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τους χρήστες των ιστοσελίδων μας και να δημιουργήσουμε το ανάλογο κοινό για τις διαφημίσεις μας βάσει της γνώσης αυτής.
  3. Ετικέτες pixel επαναληπτικού μάρκετινγκ (Remarketing Pixel Tags).Επιπλέον, ενδέχεται να κοινοποιούμε δεδομένα χρήσης των Ιστοσελίδων μας σχετικά με τους επισκέπτες των Ιστοσελίδων μας σε τρίτες διαφημιστικές εταιρείες για σκοπούς που αφορούν τη διαχείριση και τη στόχευση διαφημίσεων και την ανάλυση έρευνας αγοράς στις Ιστοσελίδες μας και σε άλλες ιστοσελίδες. Για αυτούς τους σκοπούς, εμείς, καθώς και οι τρίτες εταιρείες διαφήμισης με τις οποίες συνεργαζόμαστε, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε ετικέτες pixel (γνωστές και ως clear gif) σε κάποιες από τις σελίδες των Ιστοσελίδων μας που επισκέπτεστε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέξαμε με τη χρήση αυτών των ετικετών pixel για να σας προβάλλουμε σχετικές διαφημίσεις όταν επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Οι διαφημίσεις αυτές ενδέχεται να βασίζονται στα ενδιαφέροντά σας, π.χ. σε συγκεκριμένες αναζητήσεις που πραγματοποιήσατε σε παλαιότερες συνεδρίες περιήγησης στις Ιστοσελίδες μας.
  4. Άλλα είδη cookies: Οι συνεργάτες μας, οι οποίοι παρέχουν ορισμένες λειτουργίες των Ιστοσελίδων μας ή προβάλλουν διαφημίσεις σύμφωνα με το ιστορικό περιήγησής σας, χρησιμοποιούν επίσης τη λειτουργία Τοπικής Αποθήκευσης (Local Storage), όπως το HTML5, για να συλλέγουν και να αποθηκεύουν δεδομένα και προτιμήσεις που αφορούν το περιεχόμενο. Επισημαίνουμε ότι διαφορετικά προγράμματα περιήγησης έχουν το δικό τους εργαλείο διαχείρισης για την απενεργοποίηση της λειτουργίας τοπικής αποθήκευσης του HTML5.


Φορητές συσκευές, ανώνυμα αναγνωριστικά συσκευών και κατακερματισμένα αναγνωριστικά (hashed ID).Εμείς ή/και τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε ενδέχεται να συλλέγουμε και να αποθηκεύουμε ένα μοναδικό αναγνωριστικό το οποίο αντιστοιχεί στη φορητή συσκευή σας, προκειμένου να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις ή περιεχόμενο όσο χρησιμοποιείτε εφαρμογές ή όσο πλοηγείστε στο διαδίκτυο, ή για να σας αναγνωρίζουμε με μοναδικό τρόπο ανεξαρτήτως συσκευής ή προγράμματος περιήγησης. Για να εξατομικεύουμε αυτές τις διαφημίσεις ή το περιεχόμενο, ενδέχεται να συλλέγουμε εμείς ή κάποιο τρίτο μέρος δεδομένα που έχουν καταστεί ανώνυμα ή άλλα δεδομένα σχετικά με εσάς, τα οποία είτε μας έχετε υποβάλει οικειοθελώς (όπως π.χ. τη διεύθυνση email σας), είτε συλλέχθηκαν με παθητικό τρόπο από εσάς, όπως το αναγνωριστικό της συσκευής σας ή η διεύθυνση IP σας, όπου αυτό είναι επιτρεπτό. Ωστόσο, στις περιπτώσεις όπου κοινοποιούμε τη διεύθυνση email σας, η κοινοποίησή της γίνεται αποκλειστικά σε κατακερματισμένη μορφή, μη αναγνώσιμη από τον άνθρωπο.

Οι επιλογές σας σχετικά με τα cookies

Σας παρέχουμε επιλογές όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας cookies που περιγράφεται στην παρούσα πολιτική.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στις Ιστοσελίδες μας, στις περιπτώσεις όπου απαιτείται από τη νομοθεσία, θα έχετε την επιλογή να συναινέσετε στη χρήση διαφημιστικών και λειτουργικών cookies από μέρους μας ή να μη συναινέσετε στη χρήση αυτών των cookies, κάνοντας κλικ στο κουμπί [Χ] που βρίσκεται εντός του μηνύματος γνωστοποίησης.

Προγράμματα περιήγησης.Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται τα cookies βάσει προεπιλογής. Ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, ώστε να αρνείται συγκεκριμένα είδη cookies ή να σας ειδοποιεί πριν πραγματοποιηθεί αποδοχή των cookies. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχει το πρόγραμμα περιήγησής σας, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στις ενότητες "Βοήθεια", "Εργαλεία" ή "Επεξεργασία" του προγράμματος περιήγησης. Ορισμένα τρίτα μέρη σας παρέχουν επίσης τη δυνατότητα να αρνηθείτε τη χρήση cookies τους απευθείας, κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο εξαίρεσης από τη χρήση των cookies. Προσπαθήσαμε να υποδείξουμε για ποια είδη cookies έχετε αυτήν τη δυνατότητα στον παραπάνω πίνακα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να δείτε ποια cookies χρησιμοποιούνται στη συσκευή σας και πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε και να τα διαγράψετε, θα βρείτε στις ιστοσελίδες www.allaboutcookies.org και www.youronlinechoices.eu.

Φορητές συσκευές. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον εξατομικευμένη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος στις εφαρμογές φορητών συσκευών, θα πρέπει να ανατρέξετε στις ρυθμίσεις λογισμικού της συσκευής σας και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Για τους χρήστες λογισμικού iOS: Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Περιορισμού ανίχνευσης" για σκοπούς διαφήμισης, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχει η Apple στον παρακάτω σύνδεσμο: Υποστήριξη της Apple
  2. Για τους χρήστες λογισμικού Android: Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "εξαίρεση από την εξατομίκευση διαφημίσεων", ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχει η Google στον ακόλουθο σύνδεσμο: Βοήθεια Google Play
  3. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή AppChoices της DAA για φορητές συσκευές για να διαχειρίζεστε τις τεχνολογίες διαδικτυακής συμπεριφορικής διαφήμισης.


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον εξατομικευμένες διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα περιήγησης της φορητής συσκευής σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω σχετικά με τα προγράμματα περιήγησης.

Λειτουργία "Χωρίς παρακολούθηση" (Do not track). Προς το παρόν δεν χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αναγνώρισης της λειτουργίας "Χωρίς παρακολούθηση" του προγράμματος περιήγησής σας.

Σας επισημαίνουμε ότι χωρίς τα cookies, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες των Ιστοσελίδων μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον λογαριασμό/στο προφίλ σας και σε ορισμένα είδη εξατομικευμένου περιεχομένου. Η διαγραφή όλων των cookies από τον υπολογιστή σας ενδέχεται επίσης να επηρεάσει τις επακόλουθες επισκέψεις σας σε ορισμένες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας Ιστοσελίδων, επειδή, για παράδειγμα, θα σας ζητούν να εισαγάγετε το όνομα χρήστη για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, όταν επιστρέφετε στις ιστοσελίδες αυτές. Σας επισημαίνουμε ότι, ακόμη κι αν ασκήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές, θα συνεχίσετε να βλέπετε διαφημίσεις, οι οποίες όμως δεν θα βασίζονται πλέον στα δεδομένα που συλλέχθηκαν από αυτές τις τεχνολογίες εντοπισμού και, επομένως, δεν θα είναι αναγκαστικά σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας.

Πολιτική Απορρήτου. Μπορείτε να ανατρέξετε στην πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και κοινοποιούμε δεδομένα σε σχέση με τις Ιστοσελίδες μας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων που αποκτούμε μέσω των cookies.

Επικοινωνία.Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε τα cookies, χρησιμοποιήστε τη φόρμα σχολίων μας.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Εισάγετε παρακάτω τη διεύθυνση email για τον λογαριασμό σας και θα σας στείλουμε ένα σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό σας.

Ακύρωση