Ισχύει από Απρίλιο, 2018

Η παρούσα πολιτική περιγράφει τις πρακτικές της KAYAK σχετικά με τα προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία και δεδομένα (“προσωπικά δεδομένα”). Η πολιτική αυτή ισχύει για τους ιστότοπους, τις εφαρμογές για κινητά, τα μηνύματα email και κειμένου καθώς και για τους λογαριασμούς κοινωνικών συνδέσεων που διαθέτουμε (οι “Πλατφόρμες”). Όταν χρησιμοποιείτε τις Πλατφόρμες, αποδέχεστε τους όρους της παρούσας πολιτικής.

Οι κατηγορίες των Προσωπικών Δεδομένων που συλλέγουμε

Πληροφορίες πλατφόρμας: Όταν επισκέπτεστε τις Πλατφόρμες, ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα από εσάς. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να είναι προσωπικής φύσης. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το ιστορικό αναζήτησης, τη διεύθυνση IP, την ανάλυση οθόνης, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις, τις ώρες πρόσβασης και το URL αναφοράς σας. Αν χρησιμοποιείτε κάποια φορητή συσκευή, ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε δεδομένα που να αναγνωρίζουν τη συσκευή, τις ρυθμίσεις και την τοποθεσία σας.

Πληροφορίες κρατήσεων:Αν κάνετε κράτηση για ένα ταξιδιωτικό προϊόν μέσω των Πλατφορμών, ενδέχεται να χρειαστούμε επιπλέον δεδομένα από εσάς. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομά σας, την ηλικία σας, την ημερομηνία γέννησης, το φύλο, τον αριθμό του διαβατηρίου, τον αριθμό έννομης προστασίας, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τη διεύθυνση χρέωσης, το δρομολόγιο και τα στοιχεία του προγράμματος τακτικών επιβατών (frequent flyer) σας (καθώς και τα παραπάνω στοιχεία του ταξιδιώτη, αν είναι άλλος από τον χρήστη). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο λογαριασμό χρήστη για τις μελλοντικές σας κρατήσεις.

Πληροφορίες λογαριασμού: Αν επιλέξετε να κάνετε εγγραφή, θα συλλέξουμε τη διεύθυνση email, τον κωδικό πρόσβασης και τα στοιχεία του ασύρματου δικτύου σας, καθώς και άλλα στοιχεία προτίμησης που μας παρέχετε. Αν επιλέξτε μια υπηρεσία τρίτου μέρους, όπως τη Σύνδεση μέσω Facebook, για να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε, μας παραχωρείτε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε και να αποθηκεύσουμε αυτά τα δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό σας.

Υπηρεσίες ταξιδιών: Αν κάνετε μια κράτηση στην KAYAK ή εντός των εφαρμογών μας για κινητά, ενδέχεται να δημιουργήσουμε αυτόματα ένα λογαριασμό “Trips” για εσάς, ο οποίος θα σας παράσχει πρόσβαση στην υπηρεσία “Trips”, όπου συλλέγουμε τα στοιχεία του ταξιδιού σας για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε τα δρομολόγια των ταξιδιών σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να εμφανίζονται στα email επιβεβαίωσης, στα οποία μας παρέχετε πρόσβαση.

Εξυπηρέτηση πελατών: Αν επιλέξετε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μας, θα συλλέξουμε αιτήματα, παράπονα ή άλλες πληροφορίες που υποβάλετε στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας.

Πληροφορίες διαφημίσεων: Αν επιλέξετε να συμμετέχετε σε κλήρωση λαχείων, διαγωνισμούς ή παρόμοια εκστρατεία, θα συλλέξουμε πληροφορίες που τυχόν παρέχετε σχετικά με την εν λόγω δραστηριότητα, όπως φωτογραφίες, εικόνες, λεζάντες ή άλλο περιεχόμενο σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες όρους.

Όταν μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, δηλώνετε ρητά ότι τα δεδομένα αυτά είναι αληθή, ακριβή, ολοκληρωμένα και ενημερωμένα. Επίσης, δηλώνετε ότι διαθέτετε την κατάλληλη εξουσιοδότηση ώστε να παρέχετε αυτά τα δεδομένα σε εμάς.

Πώς συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Προσωπικά δεδομένα που μας παραχωρείτε: Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα απευθείας από εσάς. Για παράδειγμα, μάς παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν κάνετε εγγραφή στον ιστότοπό μας ή όταν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι, όταν επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών μας ή συμμετέχετε σε διαγωνισμό ή κλήρωση λαχείων.

Αν εγγραφείτε για το συγχρονισμό των email σας με την υπηρεσία Trips, μας παρέχετε πρόσβαση στα email των λογαριασμών που έχετε συνδέσει με την υπηρεσία Trips. Κατόπιν, ελέγχουμε τακτικά αυτά τα email για να βρούμε αυτά που αποτελούν επιβεβαιώσεις κρατήσεων ώστε να τα εισάγουμε στην υπηρεσία Trips, να συνδέσουμε αυτά τα email και να προσθέσουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε, μαζί με ένα αντίγραφο του email, στον λογαριασμό σας στο Trips.

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε παθητικά: Επίσης, συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα παθητικά. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε αυτή την Πλατφόρμα, συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με εσάς σταδιακά αλλά και από διαφορετικούς ιστότοπους. Χρησιμοποιούμε επίσης εργαλεία εντοπισμού, όπως cookies και beacons. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα εργαλεία και πώς να τα ελέγχετε, κάντε κλικ εδώ.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας μας μπορεί να χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, ώστε να καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός της φυσικής σας τοποθεσίας. Αυτές οι τεχνολογίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση διεύθυνσης IP, τη σύνδεση WiFi, τα σήματα GPS, τον προσδιορισμό θέσης πύργου κινητής τηλεφωνίας ή άλλες τεχνολογίες. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να ενισχύσουμε και να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας στην πλατφόρμα μας, καθώς και για την παροχή προσφορών και υπηρεσιών που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, με τον τρόπο αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το πλησιέστερο σε σας ξενοδοχείο ή να σας στείλουμε ενδιαφέροντα μηνύματα βάσει της τρέχουσας τοποθεσίας σας. Η KAYAK δεν ελέγχει τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, αλλά σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στη συσκευή σας, για να εκμεταλλευτείτε τις παρεχόμενες λειτουργίες και τη λειτουργικότητα βάσει της τοποθεσίας σας.

Προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε από τρίτα μέρη: Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και από τρίτα μέρη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιπτώσεις κατά τις οποίες συνδέεστε μέσω της πλατφόρμας τρίτου μέρους, όπως το Facebook. Επιπλέον, ενσωματώνουμε επίσης λογισμικά τρίτων (όπως το Invisible CAPTCHA της Google), τα οποία συλλέγουν στοιχεία για τους χρήστες για λόγους ασφαλείας.

Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας

Τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν με τους εξής τρόπους:

Για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας: Για να σας παρέχουμε πρόσβαση αλλά και για να βελτιώνουμε τις Πλατφόρμες και τις υπηρεσίες μας, για να κατανοούμε καλύτερα τους χρήστες των Πλατφορμών και των υπηρεσιών μας, για να προστατεύουμε την ιδιοκτησία μας και για να αποτρέπουμε οποιαδήποτε ζημιά σε αυτή.

Κρατήσεις: Εμείς και οι εταιρικοί συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα για να επεξεργαζόμαστε τις κρατήσεις σας και για να αποθηκεύουμε τις πληροφορίες δρομολογίων σας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Δραστηριότητες μάρκετινγκ Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς σκοπούς. Στις δραστηριότητες αυτές ανήκουν:

  •  Η αποστολή διαφημιστικών email από μια διεύθυνση της KAYAK σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή τις υπηρεσίες των συνεργατών μας και αυτό σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να λαμβάνετε email από εμάς ή έχετε πραγματοποιήσει κάποια συναλλαγή με εμάς, όπως επιτρέπεται από τον νόμο. Μπορείτε να απεγγραφείτε εύκολα από την επικοινωνία για διαφημιστικούς σκοπούς ανά πάσα στιγμή, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “Διαγραφή” που υπάρχει στο newsletter.
  • » Για να εμφανίζουμε πιο σχετικές διαφημίσεις και προτάσεις ή για να αποτρέπουμε διαφημίσεις και περιεχόμενο που ενδέχεται να θεωρήσετε άσχετο. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις μπορεί να προβάλλονται στις Πλατφόρμες μας, καθώς και σε πλατφόρμες τρίτων μερών (συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης) και να περιλαμβάνουν πληροφορίες ή προσφορές τις οποίες εμείς ή οι εταιρικοί συνεργάτες μας πιστεύουμε ότι θα θεωρήσετε ενδιαφέρουσες. Οι εξατομικευμένες διαφημίσεις μπορεί να βασίζονται σε πληροφορίες που συλλέξαμε μέσω cookies ή άλλες τεχνολογίες εντοπισμού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία εντοπισμού εδώ [link to following section: Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία εντοπισμού και να μην συμμετέχετε σε διαφημίσεις διαδικτυακής συμπεριφοράς]
  • » Αν επιλέξετε να συμμετέχετε σε διαφημιστικές δραστηριότητες (όπως κλήρωση λαχείων, διαγωνισμούς ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες), μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι σχετικές πληροφορίες κατά τη διαχείριση των διαφημίσεων

Για να επικοινωνούμε μαζί σας με τους παρακάτω τρόπους:

  • » Να σας στέλνουμε επιβεβαιώσεις κρατήσεων,
  • » Να σας στέλνουμε ειδοποιήσεις τις οποίες έχετε ενεργοποιήσει, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την φορητή σας συσκευή
  • » Να εμφανίζουμε κριτικές
  • » Να σας ενημερώνουμε σχετικά με τα δρομολόγια που επεξεργάζεται η υπηρεσία Trips
  • » Να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που έχετε απευθυνθεί στην εξυπηρέτηση πελατών της KAYAK
  • » Να σας στέλνουμε πληροφοριακά email και email υπηρεσιών
  • » Να σας στέλνουμε πληροφορίες για υπηρεσίες που παρέχονται από την ΚΑΥΑΚ ή τους εταιρικούς συνεργάτες μας και τις οποίες πιστεύουμε ότι θα σας ενδιαφέρουν

Νομικοί σκοποί: Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να χειριστούμε και να επιλύσουμε νομικές διαφορές, στο κανονιστικό πλαίσιο διερευνήσεων και συμμόρφωσης ή για να επιβάλλουμε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.

  •  Εκτέλεση σύμβασης: Η χρήση των προσωπικών δεδομένων σας ενδέχεται να είναι αναγκαία για την εκτέλεση των υπηρεσιών και την παροχή των προϊόντων που έχετε ζητήσει από εμάς. Για παράδειγμα, αν κάνετε κράτηση στην Πλατφόρμα μας, πρέπει να συλλέξουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για την ολοκλήρωση της κράτησης
  • » Έννομο συμφέρον: Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για τα έννομα συμφέροντά μας, όπως η εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων και προτάσεων και για νομικούς σκοπούς
  • » Συγκατάθεση: Ενδέχεται η χρήση των δεδομένων σας για συγκεκριμένους σκοπούς απευθείας διαφήμισης να εξαρτάται από τη συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, επικοινωνώντας μαζί μας ή αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, όπως περιγράφεται παρακάτω

Οι επιλογές σας

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας από το λογαριασμό σας. Το διαφημιστικό email διαθέτει ένα URL για τη μη συμμετοχή σας και μπορείτε να απεγγραφείτε από τέτοιου είδους επικοινωνία ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορείτε να απεγγραφείτε από email και μηνύματα, τα οποία θεωρούνται μέρος του λογαριασμού συμμετοχής σας, εκτός και αν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας.

Πώς μοιραζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Εταιρικοί συνεργάτες και αλλαγή διοίκησης: Μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας με τους εταιρικούς συνεργάτες μας. Αν η KAYAK (ή μέρος αυτής) πωληθεί ή αλλάξει διοίκηση με διαφορετικό τρόπο, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας για τους σκοπούς που ορίζονται στο παρόν.

Πάροχοι υπηρεσιών: Μπορούμε να μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας με παρόχους που εκτελούν υπηρεσίες εκ μέρους μας και έχουν συμφωνήσει γραπτώς ότι θα προστατεύουν και δεν θα αποκαλύπτουν σε τρίτους τα δεδομένα σας.

Πάροχοι υπηρεσιών πληρωμής και ταξιδιωτικοί συνεργάτες:Αν κάνετε κράτηση μέσω των Πλατφορμών μας, ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με παρόχους υπηρεσιών πληρωμής και ταξιδιωτικούς συνεργάτες μέσω των οποίων έχετε κάνει κράτηση. Σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες αυτοκινήτων προς ενοικίαση και πάροχοι ταξιδιωτικών ασφαλειών. Τα τρίτα αυτά μέρη θα επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα ως ελεγκτές δεδομένων και σύμφωνα με τις δικές τους πολιτικές απορρήτου.

Εταιρικοί συνεργάτες: Ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας με διάφορους εταιρικούς συνεργάτες. Ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα σας για διαφημίσεις διαδικτυακής συμπεριφοράς ή για να σας προσφέρουν υπηρεσίες ή προϊόντα που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ενδέχεται επίσης να μοιραστούμε τα δεδομένα σας, όπως περιγράφεται τη χρονική στιγμή της συλλογής. Για παράδειγμα, αν παρέχετε δεδομένα για να κερδίσετε ένα λαχείο, ενδέχεται να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα με τους διαφημιστικούς συνεργάτες μας.

Ταξίδια που κοινοποιείτε: Αν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Trips ή δημιουργήσετε δρομολόγια σε αυτήν, μπορείτε να στείλετε ή να παραχωρήσετε πρόσβαση στο δρομολόγιό σας σε οποιοδήποτε άτομο επιλέξετε. Το δρομολόγιό σας ενδέχεται να περιλαμβάνει αρκετά δεδομένα (για παράδειγμα, κωδικούς αναφοράς κράτησης) ώστε να επιτραπεί στον παραλήπτη να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή σας, να κάνει check-in κ.λπ. Πρέπει να μοιράζεστε το δρομολόγιό σας μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε. Παρακαλούμε διαβάστε επίσης τις αναλυτικές Συχνές Ερωτήσεις για το Trips. Αν επιλέξετε να εμφανίζεται το δρομολόγιό σας σε δημόσιους ιστότοπους (στο Facebook, για παράδειγμα), τότε τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να συλλεχθούν και να χρησιμοποιηθούν από άλλους.

Δημόσια κοινοποιημένες πληροφορίες: Αν αφήσετε μια κριτική για το ταξίδι που κάνατε, μας εξουσιοδοτείτε να την δημοσιεύσουμε σε όλες τις Πλατφόρμες με το όνομα οθόνης που έχετε επιλέξει. Επίσης, μας εξουσιοδοτείτε να την συμπεριλάβουμε μαζί με άλλες κριτικές.

Αρχές: Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε προσωπικά δεδομένα αν αυτό απαιτείται από τον νόμο, για παράδειγμα στην αστυνομία ή σε άλλες αρχές. Αυτό περιλαμβάνει δικαστικές εντολές, κλητεύσεις και εντολές που σχετίζονται με νομικές διαδικασίες και διοικητικές ή ποινικές έρευνες. Ενδέχεται επίσης να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα αν αυτό είναι αναγκαίο για την αποτροπή, τον εντοπισμό ή τη δίωξη εγκληματικών ενεργειών ή σε απάντηση μιας νομικής διαδικασίας ή για την εφαρμογή των δικαιωμάτων και απαιτήσεών μας.

Επίσης, ενδέχεται να μοιραστούμε ανώνυμα συγκεντρωτικά δεδομένα χρήσης με άλλους.

Πώς αποθηκεύουμε και προστατεύουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Οι διακομιστές και τα κέντρα δεδομένων μας βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία και οι πάροχοι υπηρεσιών μας ενδέχεται να βρίσκονται εκεί αλλά και σε άλλες χώρες. Παρέχοντάς μας τα προσωπικά σας δεδομένα, αποδέχεστε ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν σε αυτές τις χώρες. Αυτές οι χώρες ενδέχεται να διαθέτουν διαφορετικούς ή/και λιγότερο αυστηρούς κανόνες απορρήτου/προστασίας δεδομένων και κανόνες ασφαλείας δεδομένων από αυτούς που διαθέτει η χώρα σας. Συνεπώς, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να υπόκεινται σε αιτήματα πρόσβασης από κυβερνήσεις, δικαστήρια ή την αστυνομία σε αυτές τις χώρες, σύμφωνα με τη νομοθεσία στις χώρες αυτές. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε αυτές τις χώρες, θα σάς παρέχουμε την απαραίτητη ασφάλεια για τη διατήρηση της προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων, π.χ. δεσμεύοντας βάσει συμβολαίου τους αποδέκτες των δεδομένων σας, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η KAYAK διαθέτει ένα πρόγραμμα ασφαλείας το οποίο έχει σκοπό να διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, που βρίσκονται αποθηκευμένα στα συστήματά μας, προστατευμένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κακή χρήση. Τα συστήματά μας διαμορφώνονται με τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων ή scrambling (περιπλοκής) και τείχη προστασίας που έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς. Επίσης, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Secure Socket Layer (SSL), η οποία προστατεύει τα δεδομένα που στέλνετε μέσω του διαδικτύου. Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να έχουν μόνο άτομα που ανήκουν στις εταιρείες μας ή πάροχοι τρίτων μερών, που χρειάζονται πρόσβαση για να πραγματοποιήσουν ενέργειες που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Επίσης, τα δεδομένα που συλλέγονται από το Invisible CAPTCHA της Google αποθηκεύονται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της Google.

Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Θα διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας κατά το χρονικό διάστημα που είναι ενεργός ο λογαριασμός σας και, σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, για το χρονικό διάστημα που θα σας επιτρέψει να τον επανενεργοποιήσετε χωρίς να χαθούν τα δεδομένα σας.

Επίσης, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, στον βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωσή μας με τις νομικές μας υποχρεώσεις, την επίλυση διαφορών και την επιβολή των συμβάσεών μας.

Cookies και εργαλεία εντοπισμού

Η KAYAK χρησιμοποιεί cookies και εργαλεία εντοπισμού. Για να μάθετε περισσότερα, όπως πώς να ανταποκρίνεστε στην ένδειξη “Να μην γίνεται εντοπισμός” κάντε κλικ εδώ.

Άλλοι ιστότοποι

Αν χρησιμοποιήσετε ιστότοπους ή πλατφόρμες τρίτων μερών, τότε η πολιτική απορρήτου της KAYAK δεν ισχύει.

Παιδιά

Η KAYAK δεν συλλέγει σκοπίμως προσωπικά δεδομένα από ανήλικους. Αν μάθουμε ότι ένας ανήλικος επιχειρεί να υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, θα αφαιρέσουμε τα δεδομένα αυτά από τα αρχεία μας. Αν είστε γονέας/κηδεμόνας ενός ανηλίκου που έχει υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας για να τα διαγράψουμε.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Ενδέχεται να τροποποιήσουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Θα σας ειδοποιήσουμε σχετικά με ουσιώδεις αλλαγές και για το πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα πριν την εφαρμογή τους. Ενδέχεται να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ουσιώδεις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουμε μέσω email ή μέσω κάποιας σημείωσης στον ιστότοπό μας. Αν χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες και τις Πλατφόρμες μας μετά τη δημοσίευση αυτών των αλλαγών, τότε υποδεικνύετε ότι τις έχετε αποδεχτεί.

Τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας

Προτού επικοινωνήσετε με την KAYAK για τυχόν αιτήματα που μπορεί να έχετε, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στη σελίδα “Ο λογαριασμός μου” στον ιστότοπο της KAYAK. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το λογαριασμό σας, κάνοντας κλικ εδώ ανά πάσα στιγμή. Τα δικαιώματά σας:

  •  Πρόσβαση: Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς κάποια χρέωση. Ωστόσο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις σας ζητάμε να καταβάλλετε ένα λογικό χρηματικό ποσό πριν παρέχουμε πληροφορίες κι εφόσον αυτό επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • » Διόρθωση: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση προσωπικών δεδομένων τα οποία είναι ελλιπή ή εσφαλμένα
  • » Διαγραφή: Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας
  • » Αντίρρηση: Μπορείτε να προβάλετε ανά πάσα στιγμή αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για σκοπούς απευθείας διαφήμισης
  • » Περιορισμοί επεξεργασίας: Μπορείτε να μας ζητήσετε να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, για παράδειγμα, αν έχετε προβάλει αντίρρηση στην επεξεργασία και η ύπαρξη νομικής βάσης βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση
  • » Φορητότητα δεδομένων: Όπου αυτό είναι δυνατό, μπορείτε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε τα ταξίδια σας σε συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο μηχαναγνώσιμο μορφότυπο, για τον οποίο αποφασίζει η KAYAK κατά την κρίση της
  • » Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεάζεται η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας βάσει της εν λόγω συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της

Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας πριν απαντήσουμε σε αίτημά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Για παράδειγμα, αν τα προσωπικά σας δεδομένα σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων ή για νομικούς λόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά. Επιπλέον, μπορούμε να αρνηθούμε τη διαγραφή ή διόρθωση των προσωπικών δεδομένων σας λόγω των προβλεπόμενων διατάξεων και ειδικά αυτών που επηρεάζουν τα λογιστικά της KAYAK, την επεξεργασία απαιτήσεων και την υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων, οι οποίες ενδέχεται να απαγορεύσουν τη διαγραφή ή την ανωνυμοποίηση των δεδομένων.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας και πώς να υποβάλετε παράπονο

Η KAYAK Europe GmbH ελέγχει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στις Πλατφόρμες της. Για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ή αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας ή αν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με την άσκηση ή την κατανόηση των επιλογών σας αναφορικά με το απόρρητο των δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy@kayak.com ή να στείλετε επιστολή στη διεύθυνση:

KAYAK
Attention: Data Protection Officer

Fraumünsterstrasse 16

8001 Zurich | Switzerland

Εναλλακτικά, αν βρίσκεστε εντός ΕΕ/ΕΟΧ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Momondo A/S, τη νόμιμη εκπρόσωπό μας στην ΕΕ, στην παρακάτω διεύθυνση:

Momondo A/S

Attention: Data Protection Officer

Løvstræde 1
DK-1152 Copenhagen K | Denmark.

Αν θεωρείτε ότι οι δραστηριότητες επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας εκ μέρους μας δεν συνάδουν με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Δανίας (Danish Data Protection Authority) ή στην τοπική εποπτική αρχή σας που είναι υπεύθυνη για ζητήματα προστασίας δεδομένων.

 

Cookies και άλλα εργαλεία εντοπισμού


Η KAYAK χρησιμοποιεί εργαλεία εντοπισμού όπως cookies

Εμείς (ή οι προμηθευτές μας) χρησιμοποιούμε διάφορα κοινά εργαλεία εντοπισμού. Χρησιμοποιούμε αυτά τα εργαλεία για να συλλέξουμε δημογραφικά δεδομένα και δεδομένα χρήσης σχετικά με εσάς σταδιακά και από διαφορετικούς ιστότοπους όταν χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα μας. Επίσης, συνεργαζόμαστε με τρίτα μέρη (π.χ. διαφημιστές), τα οποία συλλέγουν προσωπικά δεδομένα με αυτόν τον τρόπο. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ενδέχεται να περιλαμβάνουν και cookies του προγράμματος περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησής σας θα αποθηκεύσει αυτά τα cookies στον υπολογιστή σας σε ένα μικρό αρχείο.

Τόσο εμείς όσο και οι διαφημιστικοί συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε web-beacons (εικόνες GIF ενός pixel). Αυτά τα web-beacons τοποθετούνται στον κώδικα ενός ιστότοπου ή στο ενημερωτικό δελτίο που αποστέλλεται μέσω email. Όταν εισέρχεστε σε μια ιστοσελίδα συνεργάτη, από τις εφαρμογές μας για κινητά, ενδέχεται να καταγράψουμε τη δραστηριότητά σας σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Με τη χρήση των Πλατφορμών μας, μάς παρέχετε δωρεάν, ξεκάθαρη και ενημερωμένη άδεια χρήσης των cookies και των εργαλείων εντοπισμού που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική.

Η KAYAK χρησιμοποιεί εργαλεία εντοπισμού για τους παρακάτω σκοπούς

  • (i) Για να εντοπίζουμε νέους επισκέπτες στις Πλατφόρμες μας.
  • (ii) Για να μπορούμε να αναγνωρίζουμε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν. Αυτό περιλαμβάνει την αποθήκευση και την απομνημόνευση οποιωνδήποτε προτιμήσεων που ορίσατε καθώς το πρόγραμμα περιήγησής σας είχε πρόσβαση στις Πλατφόρμες, όπως η γλώσσα.
  • (iii) Για να αποθηκεύουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, αν έχετε εγγραφεί.
  • (iv) Για να αξιοποιήσουμε τη διακαναλική παρακολούθηση συσκευών (cross-device tracking) προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις διαφημιστικές μας δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό, η KAYAK μπορεί να συνδυάσει πληροφορίες που έχει συλλέξει από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης ή κινητή συσκευή με άλλον υπολογιστή ή συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή ή τη συσκευή από την οποία συλλέχθηκαν οι πληροφορίες. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της διακαναλικής παρακολούθησης συσκευών για διαφημιστικούς σκοπούς από τις ρυθμίσεις για τα cookies στη συσκευή σας.
  • (v) Για να συνεργαζόμαστε με διαδικτυακές διαφημιστικές εταιρείες ώστε να εμφανίζουμε στοχευμένες διαφημίσεις στις Πλατφόρμες μας και στις πλατφόρμες τρίτων μερών που επισκέπτεστε. Η στόχευση αυτή ενδέχεται να βασίζεται σε πληροφορίες που υποβάλετε στις Πλατφόρμες μας ή στις πλατφόρμες τρίτων μερών. Η στόχευση αυτή ενδέχεται επίσης να βασίζεται στις δραστηριότητες ή στη συμπεριφορά σας στις Πλατφόρμες μας ή στις πλατφόρμες τρίτων μερών. Επίσης, ενδέχεται να αποκτήσουμε δεδομένα σχετικά με το ιστορικό περιήγησής σας από τους επιχειρηματικούς συνεργάτες μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη στοχευμένη διαφήμιση και πώς μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε αυτόν τον τύπο διαφήμισης, συνιστούμε να επισκεφτείτε τις διευθύνσεις www.aboutads.info/choice, www.youronlinechoices.eu ή http://www.aboutads.info/appchoices.
  • (vi) Για να πραγματοποιούμε εντοπισμό όταν κάνετε κράτηση στους ιστότοπους των συνεργατών μας.
  • (vii) Για να μπορούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες του ιστότοπού μας και για σκοπούς σχεδιασμού χωρητικότητας. Τόσο εμείς όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών τρίτων μερών, ενδέχεται να ορίσουμε cookies ανάλυσης. Αυτά μας επιτρέπουν να συλλέγουμε συγκεντρωτικά ή τμηματικά δεδομένα σχετικά με τους τύπους επισκεπτών που έχουν πρόσβαση στις Πλατφόρμες μας, στις σελίδες και στις διαφημίσεις που βλέπουν. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη χρήση των Πλατφορμών μας από εσάς, εμείς ή οι πάροχοι υπηρεσιών που συνεργαζόμαστε συλλέγουμε δεδομένα χρήσης, που περιλαμβάνουν τις σελίδες που επισκέπτεστε, τους συνδέσμους που κάνετε κλικ και τις κινήσεις του ποντικιού. Δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να σας ταυτοποιήσουμε.

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία εντοπισμού και να μην συμμετέχετε σε διαφημίσεις διαδικτυακής συμπεριφοράς

Το πρόγραμμα περιήγησής σας ενδέχεται να σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγχετε τα cookies. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε αυτό διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτή η απενεργοποίηση αποθηκεύεται σε cookies απενεργοποίησης μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, οπότε θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστές ρυθμίσεις για άλλα προγράμματα περιήγησης, υπολογιστές ή συσκευές που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Αν το πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτετε μπλοκάρει τα cookies, τότε οι ρυθμίσεις απενεργοποίησης μπορεί να μην τεθούν σε ισχύ. Αν διαγράψετε τα cookies του προγράμματος περιήγησης, ενδέχεται να διαγράψετε και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις απενεργοποίησης, οπότε θα πρέπει να επισκέπτεστε περιοδικά αυτήν τη σελίδα για να ελέγχετε τις ρυθμίσεις σας. Αν μπλοκάρετε ή διαγράψετε τα cookies ή επιλέξετε να μην συμμετάσχετε σε διαδικτυακές διαφημίσεις συμπεριφοράς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες εντοπισμού που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι αν μπλοκάρετε τα cookies τρίτου μέρους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πια διαδικτυακές διαφημίσεις ή μάρκετινγκ. Σημαίνει ότι η υπηρεσία του τρίτου μέρους από την οποία διαγραφήκατε, δεν θα σας στέλνει πλέον διαφημίσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις και τη διαδικτυακή συμπεριφορά σας. Για να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό της διαδικτυακής σας συμπεριφοράς για διαφημιστικούς σκοπούς της KAYAK κάντε κλικ εδώ. Αυτό σημαίνει ότι η KAYAK δεν θα χρησιμοποιεί πλέον πληροφορίες προερχόμενες από τη διαδικτυακή συμπεριφορά σας οι οποίες συλλέχθηκαν από την KAYAK ή τρίτους εκ μέρους της KAYAK, για να σας παρέχει διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος αποκλειστικά από την KAYAK. Λάβετε υπόψη σας ότι αν επιλέξετε να εξαιρείστε από τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος, ενδέχεται να συνεχίσετε να λαμβάνετε διαφημίσεις από την KAYAK ή τρίτους. Οι διαφημίσεις που θα λαμβάνετε, ωστόσο, δεν θα βασίζονται στο ενδιαφέρον σας. H KAYAK μπορεί να συνεχίσει να σας στέλνει άλλους τύπους διαδικτυακών διαφημίσεων και να συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες για άλλους σκοπούς που καλύπτονται από την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Αυτή η απενεργοποίηση αποθηκεύεται σε cookies απενεργοποίησης μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, οπότε θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστές ρυθμίσεις για άλλα προγράμματα περιήγησης, υπολογιστές ή συσκευές που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Αν το πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτετε μπλοκάρει τα cookies, τότε οι ρυθμίσεις απενεργοποίησης μπορεί να μην τεθούν σε ισχύ. Αν διαγράψετε τα cookies του προγράμματος περιήγησης, ενδέχεται να διαγράψετε και τις προσωπικές σας ρυθμίσεις απενεργοποίησης, οπότε θα πρέπει να επισκέπτεστε περιοδικά αυτήν τη σελίδα για να ελέγχετε τις ρυθμίσεις σας.

Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε το Google Analytics για να συλλέξουμε δημογραφικά στοιχεία και δεδομένα ενδιαφέροντος σχετικά με εσάς (όπως την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντά σας) καθώς και μέσω του Google Analytics Demographics και Interest Reporting. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέξαμε για εσάς μέσω του Google Analytics για υπηρεσίες Google, όπως Επαναληπτικό μάρκετινγκ με το Google Analytics και Αναφορές εμφανίσεων στο Δίκτυο προβολής Google. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Analytics και πώς να μην συμμετάσχετε εδώ. Οι επιλογές που κάνετε σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας. Ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπού μας χρησιμοποιούν cookies. Ενδέχεται να μην μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες αν έχετε ρυθμίσει τη συσκευή σας ώστε να μπλοκάρει τα cookies. Αν μπλοκάρετε ή διαγράψετε τα cookies ή επιλέξετε να μην συμμετάσχετε σε διαφημίσεις διαδικτυακής συμπεριφοράς, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες εντοπισμού που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική.

Πώς ανταποκρίνεται η KAYAK στην ένδειξη “Να μην γίνεται εντοπισμός”

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν τη λειτουργία “Να μην γίνεται εντοπισμός”, η οποία σας επιτρέπει να ενημερώνετε τους ιστότοπους τους οποίους δεν θέλετε να εντοπίζουν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Οι λειτουργίες αυτές δεν είναι ακόμα ενιαίες, γι' αυτό και δεν είμαστε προς το παρόν σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ενδείξεις.

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των εργαλείων εντοπισμού, χρησιμοποιήστε τη φόρμα σχολίων.