Συχνές ερωτήσεις για το Trips

Ξεκινήστε με το Trips
Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;


1. Ποια είναι η διεύθυνση email στην οποία προωθώ τις αποδείξεις κράτησής μου;

Προωθήστε τις αποδείξεις κράτησης από το email σας στη διεύθυνση trips@gr.kayak.com. Αν δεν έχετε έναν λογαριασμό στην KAYAK για τη διεύθυνση email αας, δημιουργούμε αυτόματα έναν για εσάς και σας στέλνουμε ένα email επιβεβαίωσης. Για να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας, πατήστε στο σύνδεσμο που βρίσκεται στο email που σας στείλαμε.

αρχή σελίδας

2. Μπορώ να καθορίσω πιο ταξίδι θα προσθέσω σε μια απόδειξη κράτησης;

Μπορείτε να καθορίσετε το όνομα ενός ταξιδιού στο οποίο θέλετε να μεταφερθούν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού σας. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε το υπάρχον όνομα ταξιδιού ως θέμα όταν προωθείτε μια απόδειξη στη διεύθυνση trips@gr.kayak.com.

αρχή σελίδας

3. Μπορώ να προωθήσω αποδείξεις κράτησης στο Trips από περισσότερες διευθύνσεις email;

Ναι. Στις Ρυθμίσεις Trips, θα βρείτε την ενότητα "Αποδείξεις κράτησης". Προσθέστε οποιαδήποτε διεύθυνση email από την οποία θέλετε να προωθήσετε τις αποδείξεις κράτησης. Λάβετε υπόψη ότι ο κάτοχος αυτής της διεύθυνσης email θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι θέλει να προστεθούν οι αποδείξεις κράτησης στη σελίδα των Trips σας αντί στη δική του/της.

αρχή σελίδας

4. Τι τύπους email διαχειρίζεται το Trips;

Σχεδόν όλους. Αρκεί να προωθήσετε το email από τα εισερχόμενά σας (και να μην σταλεί απευθείας από τον πάροχο). Το Trips μπορεί να διαχειριστεί απλό κείμενο, HTML, επισυνάψεις και άλλα.

αρχή σελίδας

5. Έστειλα την απόδειξη κράτησής μου μέσω email στη διεύθυνση trips@gr.kayak.com αλλά δεν εμφανίζεται. Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά, αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας. Αν συνεχίζει να μην εμφανίζεται το ταξίδι σας, υπάρχει πιθανότητα να προωθήσατε την απόδειξη κράτησης από διαφορετική διεύθυνση email από αυτήν που χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στην KAYAK. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε χρήστες smartphone, οι οποίοι χρησιμοποιούν διαφορετικές διευθύνσεις email για να συνδέονται στο διαδίκτυο και στο τηλέφωνό τους.

αρχή σελίδας

6. Ποιός μπορεί να δει τα ταξίδια μου;

Αν κοινοποιήσετε ή στείλετε έναν σύνδεσμο των ταξιδιών σας μέσω email σε κάποιον/α, τότε αυτός/η θα μπορεί να δει τα ταξίδια σας. Αλλά μην ανησυχείτε – τα άτομα αυτά δεν μπορούν να δουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα στοιχεία κράτησης και πληρωμής, τα ονόματα ταξιδιωτών και τις διευθύνσεις email. Επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση στα ταξίδια σας από μηχανές αναζήτησης.

Αν θέλετε να εμφανίσετε σε κάποιον όλα τα στοιχεία κράτησης του ταξιδιού σας, μπορείτε να τον/την προσθέσετε ως συνταξιδιώτη. Για το σκοπό αυτό, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Κοινοποίηση" στην επάνω πλευρά της σελίδας του ταξιδιού, εισάγετε την επιθυμητή διεύθυνση email και τσεκάρετε το κουτί "Μπορεί να επεξεργαστεί αυτό το ταξίδι". Για λόγους ασφαλείας, μόνο οι εγεγγραμμένοι χρήστες της KAYAK έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της κράτησής σας.

Αν θέλετε να μοιράζεστε αυτόματα όλα τα νέα ταξίδια που δημιουργείτε με κάποιον, μπορείτε να κάνετε τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στη σελίδα Ρυθμίσεις Trips. Απλά προσθέστε την επιθυμητή διεύθυνση email στο πεδίο "Αυτόματη κοινοποίηση νέων ταξιδιών σε...".

αρχή σελίδας