Συμβουλές για χαμηλές τιμές εισιτηρίων

Επτά συμβουλές για να βρείτε τις χαμηλότερες δυνατές τιμές

Καλό είναι να προγραμματίζετε. Όσο πιο κοντά βρίσκεται η μέρα του ταξιδιού σας τόσο περισσότερα θα χρειαστεί να πληρώσετε. Γιατί; Επειδή πριν από καιρό, κάποιοι εξυπνάκηδες που εργάζονταν σε αεροπορικές εταιρείες παρατήρησαν ότι όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, τείνουν να προγραμματίζουν το ταξίδι τους τελευταία στιγμή και έχουν τη λιγότερη ευελιξία. Όσο λοιπόν οι αεροπορικές επικεντρώνονται σε αυτό το κοινό, εσείς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό και να οργανώσετε τις διακοπές σας. Για να βρείτε τις καλύτερες τιμές για εσάς, αναζητήστε το ταξίδι σας στην KAYAK και ολοκληρώστε την κράτησή σας 21 ημέρες ή περισσότερες εκ των προτέρων και αν δεν τα καταφέρετε, 14 ημέρες ή περισσότερες εκ των προτέρων. Είστε ακόμα εδώ; Τι περιμένετε;

ΔΤΤΠΠΣΚ; Η ευελιξία στην αλλαγή της ημέρας του ταξιδιού μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των τιμών. Επομένως, την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσετε αναζήτηση στην KAYAK, επιλέξτε τις ευέλικτες ημερομηνίες. Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι είναι φθηνότερα να ταξιδέψετε το Σάββατο (όχι τόσο πολύ για διεθνείς πτήσεις). Παρομοίως, είναι συνήθως φθηνότερο να ταξιδέψετε μεσοβδόμαδα (Τρίτη ή Τετάρτη) απ’ ό,τι Δευτέρα ή Πέμπτη/Παρασκευή: Οι έμπειροι φεύγουν τη Δευτέρα το πρωί και επιστρέφουν την Τρίτη (βέβαια, η Παρασκευή χρεώνεται κανονικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα. Το κλειδί για χαμηλότερες τιμές είναι να πετάτε όταν δεν πετάνε οι άλλοι. Οι “νεκρές ώρες" θα ποικίλουν ανάλογα με τη διαδρομή (νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ είναι οι καλύτερες ώρες για χαλαρά ταξίδια και το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για επαγγελματικά ταξίδια). Επιλέξτε “Οποτεδήποτε" και χρησιμοποιήστε τα εργαλεία φιλτραρίσματος για να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή.

Αποφύγετε ταξίδια σε περιόδους αιχμής. Μην ταξιδεύετε όταν ταξιδεύουν οι άλλοι. Πηγαίνετε στο Λονδίνο ή στο Παρίσι μετά από κάποια αργία ή πριν τα Χριστούγεννα. Οι πτήσεις θα είναι φθηνότερες και οι ουρές πολύ μικρότερες. Διαφορετικά, πετάξτε τη μέρα των Χριστουγέννων όταν όλοι θα βρίσκονται ήδη στον προορισμό τους (και οι αεροσυνοδοί είναι ιδιαίτερα ευγενικοί).

Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Όταν κάποιες φθηνές αεροπορικές εταιρείες όπως η Easyjet απλοποίησαν τη δομή των τιμών τους για να προσφέρουν χαμηλότερα εισιτήρια συχνότερα, δεν άργησαν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Η δομή όμως των τιμών δεν λειτουργεί το ίδιο για όλες τις αεροπορικές. Γι’ αυτό, συγκρίνουμε τόσες αεροπορικές από εκατοντάδες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ώστε να σας δώσουμε την καλύτερη τιμή. Θα μπορούσατε να πείτε ότι έχουμε ταλέντο στο να βρίσκουμε τις χαμηλότερες τιμές.

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία. Μιας και μιλάμε για φθηνές αεροπορικές εταιρείες, πολλές από αυτές επιλέγουν εναλλακτικά αεροδρόμια (όπως το Στάνστεντ αντί το Χίθροου του Λονδίνου) και αυτά που εξοικονομούν στα τέλη αεροδρομίου τα δίνουν σε εσάς. Υπάρχει επίσης όφελος λόγω της μη αυξημένης κίνησης, των φθηνότερων ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και των λιγότερων πελατών στα μπαρ του αεροδρομίου. Όποτε ψάχνετε μέσω της KAYAK, να ξέρετε ότι αυτόματα σας δείχνουμε τις τιμές από τα κοντινά αεροδρόμια.

Και το πιο σημαντικό... ψάξτε στην KAYAK πριν κάνετε κράτηση.